Ερχονται τσουχτερό κρύο και χιόνια μέχρι την Πρωτοχρονιά-Για «ιστορικό χιονιά» κάνει λόγο μετεωρολόγος

Ερχονται τσουχτερό κρύο και χιόνια μέχρι την Πρωτοχρονιά-Για «ιστορικό χιονιά» κάνει λόγο μετεωρολόγος Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και βοριάδες που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 Μποφόρ αναμένουν οι μετεωρολόγοι από το βράδυ της Τετάρτης και κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στα λευκά θα ντυθεί και η Αθήνα ενώ αναμένεται λόγω των πολλών Μποφόρ να μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στον Ελεύθερο Τύπο, «από την Πέμπτη έρχεται στη χώρα μας ένας από τους πιο ιστορικούς και μεγαλύτερους χιονιάδες της 15ετίας». Ο μετεωρολόγος προετοιμάζει και τους Αθηναίους για «λευκό ρεβεγιόν», με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στην Αθήνα που θα ξεκινήσουν σταδιακά από το βράδυ της Τετάρτης από τα βορειοδυτικά του νομού, αλλά μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης θα έχουν επεκταθεί σε όλο το νομό. Την Πέμπτη η μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι χιονοπτώσεις στην πρωτεύουσα θα είναι ισχυρές ενώ φαίνεται ότι το χιόνι θα στρωθεί στους δρόμους της Κεντρικής, Βόρειας και Δυτικής Αττικής και σε οποιαδήποτε περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 150 μέτρων. Ο κ. Καλλιάνος συστήνει επίσης σε όσους θα φύγουν την Πέμπτη από την Αθήνα με προορισμό Βοιωτία και Φθιώτιδα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, κυρίως για τις περιοχές γύρω από τη Μαλακάσα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινήσεις

Ελλάδα / Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινίσεις

«Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε», είχε γράψει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
NEWSROOM