ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Το «νέο» Hilton θα έχει εμπορικά καταστήματα και θα προσφέρει δωμάτια και σουίτες προς πώληση

Το «νέο» Hilton θα έχει εμπορικά καταστήματα και θα προσφέρει δωμάτια και σουίτες προς πώληση Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
0

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton Αθηνών σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, την πώληση σε υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες πολυτελών τουριστικών κατοικιών από το δυναμικό των δωματίων του αλλά και τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και εμπορικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η πώληση δωματίων της μονάδας ως κατοικίες θα εισάγει ένα νέο τουριστικό προϊόν στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, κατά το πρότυπο σύγχρονων μοντέλων αξιοποίησης ξενοδοχειακών ακινήτων στη διεθνή αγορά. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο για την Ελλάδα τουριστικό προϊόν που θα παρέχεται στα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας απευθύνεται σε πελάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά χρήματα. Το προϊόν αυτό τυγχάνει μεγάλης απήχησης στο εξωτερικό και περιλαμβάνεται στους διαρκώς αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας αγοράς του πολυτελούς τουρισμού.

Να σημειωθεί πως στην Ελλάδα επιτρέπεται η δυνατότητα πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης συγκεκριμένου αριθμού δωματίων και σουιτών ξενοδοχείων υπό την προϋπόθεση ότι η διαχείριση, η λειτουργία και η συντήρησή τους παραμένουν στον ξενοδόχο. Με βάση σχετική νομοθεσία (περί ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας) του 2013, ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίου μπορούν να πουλήσουν ή να μισθώσουν έως το 50% της συνολικής επιφάνειας των χώρων διαμονής. Οι κατοικίες συνεχίζουν να λειτουργούν ως ξενοδοχείο με όλες τις παροχές υπηρεσιών προς αυτές. Επίσης, η επίπλωση και ο εξοπλισμός τους καθορίζεται και συντηρείται από το ξενοδοχείο. Η μεταβίβαση της ξενοδοχειακής κατοικίας γίνεται συμβολαιογραφικά και μεταγράφεται στο υποθηκοφυλακείο.

0

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμη: Συντετριμμένη η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC - «Έχασα τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό σύζυγό μου»

Ελλάδα / Σύμη: Συντετριμμένη η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC - «Έχασα τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό σύζυγό μου»

«Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι απίστευτα περήφανη για τα παιδιά μας, την ανθεκτικότητα και την υποστήριξή τους τις τελευταίες ημέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων η Δρ Κλερ Μπέιλι Μόσλι
NEWSROOM