Ιερώνυμος: «Νεφύδριον» oι προκλήσεις της Τουρκίας

Ιερώνυμος: «Νεφύδριον» oι προκλήσεις της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Ψυχραιμία απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας συνιστά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ρωτήθηκε για τις σχέσεις με τους από ανατολάς γείτονές μας, κατά την επίσκεψη του στην Κέρκυρα για την εορτή του πολιούχου του νησιού Αγ. Σπυρίδωνα. 

«Άμα ρίξουμε μια ματιά μέσα στην ιστορία δεν είναι φαινόμενα πρωτόγνωρα. Πάντοτε υπάρχουν. Είμαστε μεταξύ πολλών ανθρώπων που μας ζηλεύουνε και είναι φυσικό να υπάρχουν αυτά, από τα βάθη των αιώνων. Αλλά να μη μας πιάνει πανικός, όλα θα περάσουν. Ο λαός να είναι ψύχραιμος. Είπε μια πολύ ωραία φράση ο Άγιος Χρυσόστομος ''νεφύδριον και θάττον παρελεύσεται'', δηλαδή μικρό νέφος είναι θα φυσήξει ο αέρας και θα το πάρει» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 Μήνυμα κοινής προσπάθειας για να ξεπεράσει η Ελλάδα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έστειλε επίσης από το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αποχωρώντας από το νησί.

«Για την πατρίδα μας, η οποία έχει πολλές δυσκολίες και αγωνίζονται αυτοί που έχουν τις ευθύνες σε οποιεσδήποτε θέσεις, ευχόμαστε να είναι αυτοί οι αγώνες καλοί και επιτυχείς, αλλά να μην είναι μονομερείς, γιατί κάθε αγώνας ο οποίος έχει μονομέρειες και δεν έχει μία ποικιλότητα, δεν έχει σύνολο απόψεων, είναι καταδικασμένος. Σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, υπήρξαν και άλλες εποχές έτσι, είναι ανάγκη όλοι μαζί να επισημάνουμε τα δύσκολα σημεία, τις δυσκολίες που υπάρχουν και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πάμε στην απέναντι όχθη. Αν έτσι λειτουργήσουμε, οι ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος θα είναι πιο επιτυχείς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM