Ηράκλειο: Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι μετά τις διαβεβαιώσεις ότι θα φορτωθούν τα προϊόντα

Ηράκλειο: Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι μετά τις διαβεβαιώσεις ότι θα φορτωθούν τα προϊόντα Facebook Twitter
0

Άρχισαν να αποχωρούν από το λιμάνι Ηρακλείου οι αγρότες, αφού προηγουμένως απέσπασαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι με τα πρώιμα κηπευτικά θα φορτωθούν στο πλοίο αύριο το πρωί.

Επίσης στο χώρο του λιμανιού μπήκαν τελικά άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά στα εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αγροτών και απεργών ναυτικών όταν αγρότες πολιόρκησαν ένα δεμένο πλοίο ζητώντας να φορτώσουν τα οχήματά τους ενώ όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα πυρπολήθηκαν και εκδοτήρια εταιρείας στο λιμάνι. Η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο οπού βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την «αντίπαλη πλευρά» να απαντά με ρίψεις νερού από μάνικα πάνω από το πλοίο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά ο λιμενάρχης κ. Σαιτάκης. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει ωστόσο λόγω του στενού κλοιού των αγροτών και της γενικευμένης αναταραχής η διέλευση του ασθενοφόρου παρεμποδίστηκε και δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η ένταση είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες από την Μεσσαρά, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και την Σητεία ανέβηκαν στ' αγροτικά τους, φόρτωσαν τα προϊόντα τους, πήραν μαύρες σημαίες και ξεκίνησαν για το Ηράκλειο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM