Tελεσίγραφο Τσαβούσογλου: Να εκδοθούν άμεσα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί από την Ελλάδα

Tελεσίγραφο Τσαβούσογλου: Να εκδοθούν άμεσα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί από την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA/PATRICK SEEGER
0

Την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που κατέφυγαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο ζητώντας άσυλο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT, ο Τσαβούσογλου είπε πως όλοι οι αξιωματικοί είναι πραξικοπηματίες. «Επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση όλων αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία», τόνισε.

Σημειώνεται πως χθες το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση τριών από τους οκτώ στρατιωτικούς. Οι εφέτες αποδέχθηκαν την έκδοση των τριών στρατιωτικών για τις κατηγορίες της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, απόπειρας κατάλυσης Κοινοβουλίου και αρπαγής δια της βίας ελικοπτέρου, ενώ απέρριψαν την έκδοση για την κατηγορία της απόπειρας κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Και οι τρεις θα υποβάλουν έφεση και κρατούνται.


Παράλληλα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε αποφασιστεί η μη έκδοση τριών άλλων στρατιωτικών. Ωστόσο, χθες ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εισαχθεί εκ νέου προς κρίση στον Άρειο Πάγο. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM