Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως την Πέμπτη

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως την Πέμπτη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας με τους ναυτεργάτες, οι οποίοι αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας τους έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Εκπρόσωποι της ΠΝΟ, αφού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Άγιο Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο, συναντήθηκαν με τον κ. Κουρουμπλή με τον οποίο συζήτησαν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες κοινωνικές ομάδες εξαιτίας της απεργίας τους.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λίγο μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ, μίλησε για ένα κοινωνικό πρόβλημα, αυτό «με τα παιδιά που βρίσκονται στην Κρήτη και έχουν αποκλειστεί και δεν είναι δυνατό να το αγνοούμε. Επίσης, το αγροτικό ζήτημα, με το να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις αγορές της Ευρώπης, δεν μπορεί να το αγνοεί ούτε η ΠΝΟ, ούτε η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε πως ζήτησε συγκεκριμένο ραντεβού με την ΠΝΟ για το ασφαλιστικό μέσα στην εβδομάδα και με την υπουργό Εργασίας, για τα ζητήματα των συντάξεων και άλλων θεμάτων προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

«Οι διαβεβαιώσεις που πήραν από την κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια στην ΠΝΟ συνέχισης της απεργίας. Περιμένω την απόφασή τους και βάσει αυτής θα αναλάβω τις δικές μου ευθύνες και στα παιδιά και στους αγρότες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δεν θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης, όχι τουλάχιστον πριν την ολοκλήρωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. «Πρόθεση του υπουργού είναι να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση η οποία μπορεί κάλλιστα να δώσει άλλο αποτέλεσμα», ανέφερε σε δηλώσεις του χαρακτηριστικά ο κ. Χαλάς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ