Δίκη για τη δολοφονία Πολύζου: «Σύγχρονη Μήδεια» χαρακτήρισε τη μητέρα του η εισαγγελέας

Δίκη για τη δολοφονία Πολύζου: «Σύγχρονη Μήδεια» χαρακτήρισε τη μητέρα του η εισαγγελέας Facebook Twitter
1

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, με κατηγορούμενους τη μητέρα και τον πατριό του. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά των κατηγορούμενων, χαρακτηρίζοντας την μητέρα του 23χρονου ως «μια Μήδεια της σύγχρονης εποχής», ενώ εκτίμησε πως ο θάνατος του Κωστή Πολύζου προήλθε από δηλητηρίαση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, η εισαγγελέας ανέφερε στην εισήγησή της πως «με την απόφασή σας θα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή...να αναβιώσει και να δικαιωθεί...είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του...κατηγορήθηκε, ναι, πράγματι είναι μια Μήδεια της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια». Κατά την ολοκλήρωση της εισήγησής της, το κοινό που παρακολουθεί τη δίκη ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «μπράβο».

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η εισαγγελέας ανέφερε πως λείπουν τα αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου. «H oποιαδήποτε αμφιβολία μετρά υπέρ του κατηγορουμένου. Αυτό μπορεί να καταρριφθεί με βάση και ενδείξεις που αναφέρονται ως αποδεικτικά στοιχεία, με γενικές αλήθειες, που εάν επαληθευτούν οδηγουν στην εξαγωγή συμπεράσματος», τόνισε, προσθέτοντας ότι ακριβώς επειδή στην υπόθεση αυτή ευθεία απόδειξη δεν μπορεί να υπάρξει, είναι αναγκαία η προσφυγή στην επαγωγική απόδειξη. «Πρέπει να δούμε ποια είναι τα στοιχεία για τα οποία υπάρχει απόδειξη».

Η εισαγγελέας ανέφερε, μεταξύ άλλων πως η σορός βρέθηκε σε κτήμα, το οποίο επισκεπτόταν. Επικαλείται την αυτοψία της αστυνομίας και την κατάθεση του κυνηγού. «Σαφής ένδειξη πως στόχος όσων το έβαλαν εκει ήταν να κρύψουν το πτώμα και όχι για να ενοχοποιήσουν κάποιους. Το σημειο ταφής ήταν επιμελώς μελετημένο. Η πρόσβαση ήταν δυνατή σε σαρκοβόρα ζώα, που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν το κρίσιμο στοιχείο να βρεθούν τα σπλάχνα του θανόντος».


Επισήμανε πως οι κατηγορούμενοι καθυστέρησαν να δηλώσουν την εξαφάνιση του Κ. Πολύζου, δεν υπέδειξαν το αγροτεμάχιο της οικογένειας στο οποίο βρέθηκε το πτώμα, και ενώ ήταν γνωστό σε αυτούς πως δεν είχε σχέση με το Άγιο Όρος υπέδειξαν πως θα μπορούσε να είχε πάει εκεί. 


Τόνισε ακόμα ότι ο Κωστής Πολύζος βρέθηκε με ένδυση εσωτερικού σπιτιού, χωρίς παπούτσια. Την ημέρα εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και όλοι οι γειτονες ήταν μέσα στα σπίτια τους. Η αιτία που δεν άκουσαν είτε είναι ο ήχος της βροχής, είτε να μην υπάρχει τρόπος θανάτου με θόρυβο. «Θεωρώ πως έχει γίνει με δηλητηρίαση», σημείωσε η εισαγγελέας.

Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους, είπε ότι συνέχισαν τη ζωή τους, δεν έχασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τους ενδιέφερε η άμυνά τους και όχι να βρουν τι έγινε. «Σε ηλικία 23 ετών ο Κωστής Πολύζος ήταν υπερχρεωμένος και όχι από επιλογή του», ανέφερε, σημειώνοντας ότι δεν μπορούσε να μην είχε διαμαρτυρηθεί γι' αυτό και πως ήταν πολύ έξυπνο παιδί και γνώριζε τι σήμαινε αυτό. Η εισαγγελέας τόνισε ότι σοβαρότατη ένδειξη είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, από το οποίο αποδείχθηκε, μεταξύ άλλων, πως η μητέρα δεν ενημέρωσε το σύντροφό της αμέσως. 

«Σαφέστατα προκύπτει η ενοχή των κατηγορουμένων, γιατι σε ήρεμη ψυχική κατασταση δολοφόνησαν τον Κωστή Πολύζο. Μπορεί ο τρόπος θανάτου για κάποιο από τους δυονα μην εξισώνεται, αλλά εξίσου η κατηγορία βαρύνει και τους δυο», είπε η εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή τους για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Απλά μπράβο στην Εισαγγελέα που τιμά το λειτούργημα που επιτελεί με ανθρώπινο και δίκαιο πρόσωπο και είθε εάν η "μάνα" διαθέτει ίχνος ανθρώπινης συνείδησησης, οι τύψεις να την κυνηγάνε μια ζωή διότι ένα απλό κελί της Φυλακής δεν θάναι αρκετή ποινή για το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε μαζί με το άλλο τομάρι.