Δικαιώθηκε και θα αποζημιωθεί πολίτης που τον έκοψαν από την ΕΛΑΣ λόγω τατουάζ

Δικαιώθηκε και θα αποζημιωθεί πολίτης που τον έκοψαν από την ΕΛΑΣ λόγω τατουάζ Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

 

Αποζημίωση για τους μισθούς που έχει χάσει ως τώρα και πρόσληψη, είναι η απόφαση της δικαιοσύνης  για ειδικό φρουρό, ο οποίος δεν προσελήφθη στην Αστυνομία το 2009 ενώ πληρούσε όλα τα κριτήρια, επειδή έφερε τατουάζ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο Σ.Λ. προσέφυγε, στα δικαστήρια και δικαιώθηκε αναγκάζοντας έτσι το δημόσιο να του καταβάλει 88.146 ευρώ και να τον προσλάβει.

Από τον Κλάδο Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016 απόφαση που  αναφέρει: «Εγκρίνουμε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 88.146 ευρώ στον εν ενεργεία Σ.Λ., προς αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστη, λόγω της παράνομης παράλειψης των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου να τον προσλάβει αναδρομικώς από 1-7-2009 έως 5-3-2016 στην Ελληνική Αστυνομία. Η δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2016».

Ο ενάγων είχε το τατουάζ σε μη εμφανές σημείο του σώματός του και η αίτηση του απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι οι υποψήφιοι ειδικοί φρουροί δεν θα πρέπει να φέρουν δερματοστιξία στο σώμα τους. Το αιτιολογικό αυτό βασίστηκε σε υπουργική απόφαση (Β’ 1359/08).

Η παράγραφος όμως για την απαγόρευση των τατουάζ κρίθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως ανεδαφική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ