Ιερώνυμος: «Την πατρίδα και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε»

Ιερώνυμος: «Την πατρίδα και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα εξαπέλυσε σε ομιλία του από τη Λιβαδειά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος εμμέσως στο ζήτημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, ο Αρχιεπίσκοπος άφησε αιχμές για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, αλλά και τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η Εκκλησία λέγοντας: «Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε».

Μιλώντας για την κρίση και την ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Ιερώνυμος αναρωτήθηκε μήπως έχει έρθει η εποχή που η ελληνική κοινωνία δεν θα στηρίζει πλέον κόμματα, αλλά πρόσωπα: «Είναι μία δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένειά θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε. = Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;».

Στη συνέχεια μίλησε και για το προσφυγικό, καλώντας τους Έλληνες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, των οποίων η πατρίδα βομβαρδίζεται δίχως δική τους ευθύνη.

Το βίντεο με την ομιλία του Αρχιεπισκόπου:


Επίθεση Ιερώνυμου στη κυβέρνηση από τη Λιβαδειά από LAMIASTARGR

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και η ορθοδοξία σας, δική σου και χάρισμα σου Μακαριώτατε. Η πατρίδα από που κι ως που σου ανήκει για να την μοιράζεις; Αλλά δεν φταις εσύ, φταίνε όλες οι σιγανοπαπαδιές, που ζούνε δίπλα μας, τάχα μου τάχα μου, απελευθερωμένοι και δυτικοί, που δεν πολυπάνε εκκλησία, που δεν νηστεύουν και ξωμολογούνται, αλλά μόλις φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για την ορθοδοξία τους, είναι τόσο σκληροπυρηνικοί και θρησκόληπτοι όσο η γιαγιά μου στο χωριό που δεν ήξερε να γράφει τ' όνομα της.
Είναι ολοφάνερο ότι η εκκλησία έχει στοχοποιηθεί και έχει στοχοποιήσει ξεκάθαρα έναν και μοναδικό αντίπαλο, τον Σύριζα.Ας το έχουν αυτό υπ' όψιν όσοι δεν είναι Σύριζα.
Όπως βλεπεις είναι πολλοί που τους πείραξες τη θρησκειούλα...Αυτό πάντως που ο καθένας θεωρεί την πατρίδα όπως την ορίζει αυτός... Να δω ποιός θα τολμήσει να τους βάλει στη θέση τους. Καιρός να απαλλαγούμε