Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τα εργασιακά, στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τα εργασιακά, στο Σύνταγμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
4

Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 18.30, διεκδικώντας την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο κάλεσμα του τονίζει την «απαίτησή» του για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ζητώντας ταυτόχρονα αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. «Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το πόρισμα των εργαζομένων», λέει το ΠΑΜΕ, αναφέροντας ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής, με την απαίτηση να συζητηθεί και να γίνει νέος νόμος.

«Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και η κανονικότητα είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις», προσθέτει το ΠΑΜΕ και τονίζει πως κανείς δεν ζει με 400 ευρώ, αλλά αντίθετα «απαιτείται» το δικαίωμα στην εργασία «χωρίς συμβιβασμούς με τη φτώχεια και τη μιζέρια».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η είδηση δεν είναι η τωρινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για τα εργασιακά, αλλά η ουσιαστική απραξία τους όλο αυτό το διάστημα που οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ έχοντας την εξουσία, υποβαθμίζουν την ζωή των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες ριπές απαράδεκτων μέτρων που ψηφίζονται με μεταμεσονύχτιες τροπολογίες.
Ω αλήθεια απραξία του ΠΑΜΕ όλο αυτό το διάστημα,ε;Από ποιο βουνό κατέβηκες;Και στο ερώτημα ουσίας:Θα πας κι εσύ ή θα κρυφτείς πίσω από την οθόνη σου επειδή "ε δεν κάνουν τίποτα κι αυτοί" όπως ισχυρίζεσαι(λανθασμένα);
Να πάρεις καλύτερο κυάλι τότε. Ή έστω να χρησιμοποιείς το google καλύτερα. Ή καλύτερη λύση βέβαια είναι να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το σωματείο σου.Εκτός κι αν ασχολείσαι ήδη και αποφάσισες να ρίξεις λίγη λασπούλα.