Nέο-ακόμη πιο "κατώτατο"- μισθό προτείνει η επιτροπή "σοφών"

Nέο-ακόμη πιο "κατώτατο"- μισθό προτείνει η επιτροπή "σοφών" Facebook Twitter
4

Μισθό ακόμη πιο κάτω από τα 586,08 ευρώ προτείνει η πλειοψηφία των μελών της λεγόμενης «επιτροπής σοφών», αιτιολογώντας αυτή την πρόταση ως λύση για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, ανεξάρτητα μάλιστα από την ηλικία του εργαζομένου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, ο μισθός που προτείνεται και που αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι 527,40 ευρώ, μεικτά και αφορά στον πρώτο χρόνο εργασίας. Στο δεύτερο χρόνο θα καταβάλλεται μισθός 556,78 ευρώ (95% του κατώτατου).

Το ποσό αυτό θα αντικαταστήσει το νομοθετημένο μισθό των 510,95 ευρώ που ισχύει σήμερα για όλους τους νέους ηλικίας έως 25 ετών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι την πρόταση αυτή υποστηρίζει η πλειοψηφία (5 στους 8) της Επιτροπής των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τις αλλαγές στα εργασιακά, έναντι 3 μελών που επιμένουν να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς.

Η επιτροπή στο πόρισμά της αναφέρεται σε «διάκριση» στο σημερινό καθεστώς με τον κατώτατο για νέους, αφού οι περισσότεροι νέοι σπουδάζουν περισσότερα χρόνια, επομένως ο μισθός δεν θα έπρεπε να συνδέεται με την ηλικία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM