Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από το Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από το Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
10

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), "μέχρι κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να τα βρουν και να λογικευτούν" και να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, στους 2.300 απασχολουμένους του οργανισμού.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, "η διάρκεια της επίσχεσης εργασίας μας θα εξαρτηθεί από το πότε κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ θα βάλουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών".


Η απόφαση των εργαζομένων λήφθηκε στο πλαίσιο της σημερινής τους συνεδρίασης. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη συνεδρίαση είχε αποφασιστεί για τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, ωστόσο μετατέθηκε για σήμερα, εν αναμονή τής απάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, στην ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την κυβερνητική πρόταση που της κατατέθηκε.


Βάσει της πρότασης αυτής, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα με αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ, η πλευρά του Δημοσίου ανέλαβε να προκαταβάλλει την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση), του επόμενου μήνα και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του υπουργείου Παιδείας. Αυτό όμως, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι τα χρήματα θα αποδοθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.


Εξετάζοντας την πρόταση του υπουργού, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι δεν τη θεωρεί σύννομη, ωστόσο κοινοποίησε τον αριθμό λογαριασμού της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να κατατεθούν σε αυτόν τα δεδουλευμένα τους, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Θέλω να πω κάτι για τον ΟΑΣΘ άσχετο με το θέμα. Τυγχάνει γνωστός μου να εργάζεται ως οδηγός στον ΟΑΣΘ. Ξέρετε πόσα χρήματα παίρνει και για πόσες ώρες εργασίας τον μήνα; Εργάζεται περίπου από το 2007.
Όλα μέσα λίγο κάτω από 1500€. Ένας διευθυντής εξαγωγών σε μεγάλη εταιρεία, ένας οικονομικός διευθυντής κάποιας μεγάλης εταιρείας, παίρνει 1500-2000€. Όσα πάνω κάτω ένας οδηγός λεωφορείου, για να μην φέρω άλλα παραδείγματα. Ελλάδα ----------
@skeletor 16.9.2016 | 21:02Ωραία. Καλά κάνουν και πληρώνονται τόσα. Υπεύθυνη εργασία κάνουν, σωστά πληρώνονται. Προφανώς εκείνοι που δεν πληρώνονται όσο τους αξίζει είναι οι υπόλοιποι που αναφέρεις.σ.σ. Φίλη μου κομμώτρια, η οποία εργάζεται με επισκέψεις κατ΄ οίκον (ούτε καν κατάστημα δεν έχει), βγάζει τον μήνα 2500-3000 ευρώ. Μήπως να την ρίξω από κανένα μπαλκόνι;;;.....άσε μας ρε skeletor.....με την κατσίκα του γείτονα...!
Η φίλη σου η κομμώτρια είναι εξαιρετική στη δουλειά της και βγάζει 3000€. Δεν την πληρώνει ο λαός θέλοντας και μη. Δεν έχει σχέση η κατσίκα του γείτονα. Λάθος η αναφορά της κατσίκας.