Πάτρα: Κατέστρεψαν σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων και έκλεψαν ποδήλατα

Πάτρα: Κατέστρεψαν σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων και έκλεψαν ποδήλατα Facebook Twitter
Φωτό: tetartopress.gr
0

Μηνυτήρια αναφορά για βανδαλισμούς σε σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα, καθώς και για κλοπές ποδηλάτων, κατέθεσε δήμος στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας, για την προστασία των σταθμών και των κοινόχρηστων ποδηλάτων. Σύμφωνα με τον δήμο, άγνωστοι κατέστρεψαν πριν από λίγες ημέρες την οθόνη στο σταθμό «Γ. Καλεντζώτης» και προκάλεσαν σοβαρούς βανδαλισμούς στο σταθμό της Τριών Ναυάρχων και στο σταθμό της πλατείας Πίνδου, όπου με σιδηρολοστούς κατέστρεψαν τις κλειδαριές, την υποδομή και έκλεψαν δύο ποδήλατα. Επίσης, χθες το βράδυ, πάλι άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε εκτεταμένη καταστροφή του σταθμού «Γ. Καλεντζώτης» και πέταξαν δύο ποδήλατα στη θάλασσα.

 

Σύμφωνα με τον δήμο, οι ζημιές ήδη αποκαταστάθηκαν και οι σταθμοί είναι ξανά στη διάθεση των δημοτών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων, με αφορμή τους βανδαλισμούς και τις κλοπές, «τα κοινόχρηστα ποδήλατα και η δωρεάν χρήση τους, προφανώς ενοχλούν κάποιους, γιατί μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του συστήματος, έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές».

 

Σχετικά με τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα, ο δήμος αναφέρει ότι η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση, μέσω του έργου CIELO, εγκατέστησε σύστημα με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια, λειτουργούν συνολικά 11 σταθμοί με 70 ποδήλατα. Στις περίπου 120 ημέρες που λειτουργεί το σύστημα της δωρεάν χρήσης των ποδηλάτων, ο αριθμός των κατόχων καρτών πλησιάζει, σύμφωνα με τον δήμο, τους 1.300 και ο αριθμός των χρήσεων τις 8.400. Δηλαδή, κατά μέσο όρο, 72 δημότες χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα ποδήλατα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM
«Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

Ελλάδα / «Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δύο άνδρες είχαν φτάσει στην περιοχή για να ξαναδούν το σημείο όπου πριν λίγο καιρό είχε εντοπιστεί συντρίμμι μαχητικού αεροσκάφους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο είχε αναδείξει ο άτυχος ορειβάτης
LIFO NEWSROOM