Ο ΙΣΑ ζητά ενημέρωση για τη δράση των ΜΚΟ στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων

Ο ΙΣΑ ζητά ενημέρωση για τη δράση των ΜΚΟ στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)
0

Ενημέρωση για τη δράση των ΜΚΟ στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και των μεταναστών, ζητά με επιστολή του στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).


Ζητά να μάθει «ποιες είναι οι "πιστοποιημένες μη κυβερνητικές οργανώσεις της Ελλάδος και του εξωτερικού", οι οποίες συνδράμουν στην υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα Φιλοξενίας. Εάν υπήρξε πιστοποίηση των γιατρών που έχουν αναλάβει την υγειονομική φροντίδα και από ποιόν και αν στα πλαίσια των προληπτικών προγραμμάτων που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό του προγράμματος του υπουργείου έχουν ληφθεί μέτρα για την Ηπατίτιδα Α».


Παράλληλα ο ΙΣΑ επαναδιατυπώνει το αίτημα να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία, αφενός θα ανατίθεται στους οικείους κατά περίπτωση ιατρικούς συλλόγους η πιστοποίηση κάθε γιατρού εθελοντή, ως πρόκριμα και προϋπόθεση οποιασδήποτε τέτοιας δραστηριότητας, και αφετέρου να γίνεται άμεση γνωστοποίηση σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους, των ΜΚΟ ή πάσης μορφής οργανώσεων που παρέχουν εθελοντικά τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε όλα τα Κέντρα Φιλοξενίας που βρίσκονται στην περιφέρειά τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ