Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων Facebook Twitter
Φωτό: asylonaniaton.gr
0

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα ιστορικότερα κοινωφελή μη κερδοσκοπικά σωματεία στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου τονίζει πως το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».

«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας», αναφέρει το Άσυλο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Επισημαίνει δε ότι τα 396 από αυτά τα ακίνητα είναι ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, το ίδρυμα περιθάλπει 200 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί. Για την περίθαλψή τους εργάζονται 140 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM