Toύρκος δικαστικός πέρασε στη Χίο και ζητά άσυλο στην Ελλάδα

Toύρκος δικαστικός πέρασε στη Χίο και ζητά άσυλο στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Χίο επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, ζήτησε άσυλο υποστηρίζοντας ότι διώκεται στη χώρα του από το τουρκικό καθεστώς.


«Το πρόσωπο αυτό ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα», είπε η Μπάρμπαρα Κόλτζι, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στη Χίο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.


Επικαλούμενο το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που μετέδωσε την είδηση, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι πρόκειται για έναν Τούρκο δικαστικό που εντοπίστηκε σε μια πλαστική λέμβο μαζί με έξι Σύρους πρόσφυγες και πρόκειται να μεταφερθεί στην Αθήνα όπου θα εξεταστεί το αίτημά του.

Το politischios.gr μεταδίδει πως ο 50χρονος Τούρκος δικαστικός επιβιβάστηκε σε λέμβο μεταναστών που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης από την περιοχή νοτίως του Τσεσμέ. Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί η λέμβος εντοπίστηκες από το Λιμεναρχείο Χίου στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης. Ο 50χρονος μετά τη μεταφορά του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου επέδειξε στους Λιμενικούς τα έγγραφα που πιστοποιούν την ιδιότητά του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM