Ρόδος: "Eμπάργκο" σε νονά επειδή είχε κάνει πολιτικό γάμο

Ρόδος: "Eμπάργκο" σε νονά επειδή είχε κάνει πολιτικό γάμο Facebook Twitter
14

Βάπτιση στη Ρόδο αναβλήθηκε επειδή η νονά είχε επιλέξει να κάνει πολιτικό γάμο και έτσι η εκκλησία δεν της επιτρέπει να γίνει πνευματική μητέρα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατική" της Ρόδου οι γονείς του μωρού όταν έσπευσαν για τα διαδικαστικά, ενημερώθηκαν ότι αν θέλουν να τελέσουν το μυστήριο για την βάπτιση του παιδιού τους, θα πρέπει να αντικαταστήσουν την μία νονά, διότι έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και όχι με θρησκευτικό. Αιτία για το εμπάργκο στη νονά ήταν οι αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν από το Φανάρι στην Μητρόπολη Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η τέλεση του μυστηρίου.

 

Θορυβημένοι οι γονείς, εξήγησαν ότι η κοπέλα, που είναι και αδελφή της μητέρας του παιδιού, έχει τελέσει πολιτικό γάμο και σκοπεύει να τελέσει μέσα στο επόμενο έτος και θρησκευτικό, όμως ούτε αυτό έδωσε λύση καθώς πλέον, απαγορεύεται ρητά από το Φανάρι οι νονοί να έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.


Αξιοσημείωτο, είναι πως και οι γονείς του παιδιού, έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο εφόσον οι γονείς δεν λαμβάνουν μέρος στο μυστήριο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Δημοκρατική» η γιαγιά του παιδιού, σε επικοινωνία που είχε η ίδια με τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, της εξήγησε πως πρόκειται για αυστηρές οδηγίες από το Φανάρι που δεν μπορούν οι ιερωμένοι να παραβλέψουν, διότι διαφορετικά θα υποστούν κυρώσεις, υπερτονίζοντας την σπουδαιότητα του μυστηρίου τόσο για τους νονούς, όσο και για το παιδί.


H μητέρα των δύο κοριτσιών, της μητέρας και της νονάς, εξήγησε πως και τα δύο της παιδιά είναι βαθιά θρησκευόμενα, όμως οι συνθήκες, δεν επέτρεψαν την τέλεση θρησκευτικού γάμου, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας, και για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε για του χρόνου.


Στη συνέχεια, η γιαγιά, επικοινώνησε με την Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ισχύει εκεί και διαπίστωσε πως σε πολλές ενορίες της πρωτεύουσας, δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί.


«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τίθενται τέτοιοι περιορισμοί από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαχωρισμός, και από την στιγμή που οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος, από το Υπουργείο Παιδείας, πώς μπορούν να αγνοούν τον νόμο της Πολιτείας που αφορά στην τέλεση των πολιτικών γάμων;», δήλωσε η γιαγιά του παιδιού.


Οι γονείς του παιδιού, επειδή δεν θέλουν να αντικαταστήσουν την νονά, αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι του χρόνου, ώστε να παντρευτεί θρησκευτικά η μελλοντική πνευματική μητέρα του παιδιού τους και στην συνέχεια, να τελέσουν το μυστήριο της βάπτισης, όταν πια το παιδί θα είναι 2,5 ετών.

Πηγή:dimokratiki.gr

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Αν δηλώσεις παντρεμένη/ος, μπορεί να σου ζητήσει το πιστοποιητικό για τον θρησκευτικό γάμο τέλεσε ο παπάς.Αν όμως δηλώσεις ελεύθερη/ος, δεν νομίζω ότι σου ζητούν πιστοποιητικό αγαμίας.Όσο λιγότερες πληροφορίες δίνεις για το άτομό σου, τόσο καλύτερα.
Η υποψήφια νονά ισχυρίζεται ότι α) είναι βαθιά θρησκευόμενη και β) έκανε πολιτικό γάμο λόγω της "οικονομικής συγκυρίας".Από πότε χρειάζονται λεφτά για να κάνεις *θρησκευτικό* γάμο; Επίσημα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ελαχιστότατο παράβολο, το ίδιο περίπου που απαιτεί και ο πολιτικός γάμος.Αν είχαν τα λεφτά να κάνουν πολιτικό γάμο, τότε είχαν και τα λεφτά για να κάνουν θρησκευτικό - για το ίδιο ποσόν μιλάμε.Πόσο μάλλον όταν δηλώνουν "βαθιά θρησκευόμενοι".Οι παππούδες μας προτιμούσαν να αποκεφαλιστούν παρά να αλλάξουν θρησκεία (να τουρκέψουν), οι σημερινοί δηλώνουν "βαθιά" θρησκευόμενοι αλλά κάνουν πολιτικό γάμο για τα φράγκα. Φαντάσου να μην ήταν και βαθιά θρησκευόμενοι δηλαδή.Και καλά όλα αυτά, πως ξέρουν ότι σε 6 μήνες θα έχουν φράγκα για να κάνουν θρησκευτικό γάμο; Ανακοίνωσε μήπως η εκκλησία ότι (το γελοιωδώς χαμηλό) παράβολο θα καταργηθεί; Η σχεδιάζουν τα υποψήφια πιτσουνάκια ληστεία σε τράπεζα;Είμαι άθεος, είμαι εχθρός της ορθόδοξης εκκλησίας, είμαι φανατικά υπερ του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους.Αλλά ακόμα περισσότερο από την εκκλησία απεχθάνομαι την υποκρισία και την δηθενιά.ΠΟΛΥ καλά έκανε ο ιερωμένος και αρνήθηκε την βάφτιση. Δεν μπορείς κυρία μου να ανήκεις σε έναν οργανισμό (εκκλησία) και να ποδοπατάς τους βασικότερους κανόνες του όποτε σου γουστάρει. Δεν είναι δυνατόν να τα έχεις όλα δικά σου, ο κόσμος ΔΕΝ σου χρωστάει.Μπορούσες να είχες κάνει *θρησκευτικό* γάμο με 20 ευρώ, μη μας ζητάς να σε λυπηθούμε για την οικονομική σου κατάσταση. Και αν είσαι τόσο φτωχιά που δεν έχεις 20 ευρώ, θα μπορούσες να τα δανειστείς, να τα κλέψεις έστω. Τι σοϊ "βαθιά θρησκευόμενη" είσαι;Εννοείται ότι όταν προβάλλουν την "οικονομική κρίση" σαν εμπόδιο στον θρησκευτικό γάμο, δεν εννοούν το παράβολο. Εννοούν το γλέντι με τα Ντιορ, τα Αρμάνι και τις μπαλωθιές. Αυτά κοστίζουν, όχι ο θρησκευτικός γάμος.ΟΚ δικαίωμα τους να τα θέλουν αυτά. Αλλά αυτά δεν έχουν σχέση με την Ορθόδοξία, έχουν σχέση με την Ματαιοδοξία (ισχυρότερη θρησκεία αυτή).
Εδώ που τα λέμε, αν είσαι βαθιά θρησκευόμενος, δεν παίζει να συζείς με τον σύντροφό σου "αστεφάνωτος". Όσοι δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι ας ακολουθούν το δόγμα τους.
Αν με 20 ευρω μπορεις να πληρωσεις την εκκλησια, το νυφικο, το κουστουμι του γραμπρου, στολισμους, μπουμπουνιερες, προσκλητηρια, τραπεζια κλπ σε παρακαλω δωσε τα στοιχεια σου, σιγουρα πολλοι θα σε προτιμησουν!
Το μόνο που πραγματικά χρειάζεσαι γιά έναν θρησκευτικό γάμο - σύμφνωνα με τους κανόνες που βάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας - είναι δημοσίευση σε εφημερίδα, καποια χαρτούρα (πιστοποιητικά γέννησης, παράβολο 20 ευρω κ.α.) και "ευπρεπή εμφάνιση", ότι και να σημαίνει το τελευταίο. Η εφημερίδα και τα παράβολα είναι τα ίδια και για τον πολιτικό γάμο. Αρα δεν υπάρχει θέμα εξόδων.Τα υπόλοιπα καραγκιοζιλίκια όπως νυφικό χιλιάδων ευρώ, δεξιώσεις, σαμπάνιες, διακομήσεις και προσκλητήρια δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την ορθόδοξη πίστη, ούτε με την εκκλησία.Αν εσυ θέλεις (με αφορμή ένα θρησκευτικό Ιερό Μυστήριο) να κάνεις τις καγκουριές σου και να ικανοποιήσεις την ματαιοδοξία σου, είναι δικαίωμα σου και δεν σε εμποδίζει κανένας. Αλλά μη μας κλαίγεσαι ότι δεν έχεις λεφτά να παντρευτείς. Δεν έχεις λεφτά να κάνεις τις καγκουριές που θα ήθελες. Τι να κάνουμε, έτσι σκληρή είναι η ζωή. Το κυριότερο δεν το σχολίασες: έχεις δικαίωμα να ανήκεις σε έναν οργανισμό (εκκλησία ή σύλλογος ή κράτος) του οποίου καταπατάς τους κανόνες και ταυτόχρονα απαιτείς να προσαρμοστεί στα δικά σου "θέλω" ναι ή όχι;
Harlan, ταρίφα παίζει και πολλοί δεν πέφτουν κάτω από μία μίνιμουν τιμή. Αν κάνεις εσύ μυστήριο με 20 ευρώ, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Το πολύ πολύ θα το κάνεις με φακό και με δικές σου μπαταρίες διότι ούτε μισό πολυέλαιο δεν θα ανάψουν, ο ναός έχει έξοδα. Εξυπακούεται πως ο θρησκευτικός γάμος είναι συνηφασμένος με ένα πακέτο εξόδων που αναφέρει ο asmilon. Και δεν αντιλαμβάνομαι αυτήν την φοβερή επιθετικότητα. Φυσικά, πλέον, είναι κοινό ακόμη και να γίνεται πρώτα πολιτικός γάμος και μετά γάμος ή γαμοβαφτιση θρησκευτική, διότι αυτό φαίνεται να βολεύει τα εμπλεκόμενα ζεύγη και δεν στερεί από την εκκλησία έσοδα, αλλά και μία είδους νεοτερικότητα. Μπορεί όλα αυτά να τα έχω -προσωπικά- ΤΡΙΣΧΕΣΜΕΝΑ, αλλά σίγουρα δεν θα ήθελα να ονομάσω τους ανθρώπους που προβαίνουν σ' αυτά τα (κοινά πλέον) πράγματα ως "ματαιόδοξες κατίνες", ούτε κάνουν όλοι τρελές εξτραβαγκάνζες. Δεν θα την πέσω σε κάθε φερόμενο χριστιανό να γίνει συντηρητικό φοβικό ζόμπι, για να είναι -και καλά- πιστό στο δόγμα, αν είναι δυνατόν! Μήπως να ζητούμε πιστοποιητικά παρθενίας και να απαγορεύσουμε τη βρώση θαλασσινών;
Όχι ρε βλαχάκι δεν εξυπακούεται ότι ο θρησκευτικός γάμος είναι συνηφασμένος με ένα πακέτο εξόδων. Υπάρχουν και τα ξωκλήσσια. Είναι για όποιον το θέλει να είναι. Πέραν των εξόδων την εκκλησίας που λέει ο ασμιλον, τα άλλα που αναφέρει είναι κοινωνικά κατασκευάσματα. Καίγεσαι για θρησκευτικό επειδή επιθυμείς την ευλογία της εκκλησίας -υποτίθεται. Εννοείται καλά και τα υπόλοιπα δεν είμαστε απόκοσμα όντα, καλά αλλά ΑΣΧΕΤΑ, και επίσης διαχειρήσιμα αναλόγως των γούστων του καθενός-εγώ δεν θα έβαζα δενδρύλια ελιών στα σκαλιά πχ. Τώρα αν πρέπει να βγεί και η υποχρέωση στα σόγια, στρώνοντας τραπέζι με 15 χίλιαρο ε, δεν θα το έλεγα και συνηφασμένο με τον θρησκευτικό γάμο αυτό εν έτη 2016 μάλιστα.
Αφου εχουν εξοικεϊωθει απ τους πολιτικους γαμους,γιατι δεν κανουν και μια πολιτικη βαπτιση(ονοματοδοσία στον δημο);Διαφορετικα ας περιμενουν μεχρι το θρησκευτικο γαμο τους.Κλασικη περιπτωση δυο ταχυτήτων.