Συναγερμός στην ΕΥΠ για τον τούρκο στρατιωτικό που βγήκε σε ακτή της Σάμου- Υποψίες πως είναι πραξικοπηματίας

Συναγερμός στην ΕΥΠ για τον τούρκο στρατιωτικό που βγήκε σε ακτή της Σάμου- Υποψίες πως είναι πραξικοπηματίας Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στην ΕΥΠ με τον τούρκο στρατιωτικό που πέρασε παράνομα σε ελληνικό έδαφος, προσεγγίζοντας τις ακτές της Σάμου, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες πως πρόκειται για άτομο που έλαβε μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο τούρκος στρατιωτικός φέρει κάποια στρατιωτικά έγγραφα και διακριτικά τα οποία όμως αποδείχθηκε κατόπιν ελέγχου των αρμοδίων αρχών πως είναι πλαστά, καθώς σε κάποια αναφέρεται πως έχει βουλγάρικη υπηκοότητα. 

Ο Τούρκος, που εκτιμάται πως είναι μεταξύ 40 και 45 ετών σε ηλικία, φέρεται να διένυσε τη μικρή απόσταση ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τη Σάμο με τζετ-σκι και ήλθε σε επαφή με σκάφος του Λιμενικού ή λιμενικό υπάλληλο που βρισκόταν στην ακτή.

Αυτή τη στιγμή κλιμάκια τις ΕΥΠ να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται Τούρκο στρατιωτικό που κρυβόταν διαφεύγοντας τη σύλληψη ή για κρατικό υπάλληλο που βοήθησε τους πραξικοπηματίες και αν ο ίδιος προτίθεται να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η Ελλάδα εξετάζει τις αιτήσεις ασύλου που έχουν καταθέσει οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας με ελικόπτερο την επομένη του πραξικοπήματος. Η υπόθεση των οκτώ έχει προκαλέσει διπλωματικές τριβές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με την Άγκυρα να έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοσή τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM