Πόλεμος ανακοινώσεων για σκάνδαλο με εμπλοκή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ σε διαγωνισμό σίτισης μεταναστών στις Σέρρες

Πόλεμος ανακοινώσεων για σκάνδαλο με εμπλοκή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ σε διαγωνισμό σίτισης μεταναστών στις Σέρρες Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η καταγγελία της βουλευτή της κυβέρνησης Αφροδίτης Σταμπουλή ότι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε έργο σίτισης προσφύγων ύψους €750.000 στις Σέρρες, το οποίο και θα ελέγχεται από την κόρη του. 

Ειδικότερα, η βουλευτής καταγγέλλει το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ, κάνοντας λόγο για ηθικά ασυμβίβαστο κι επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πυρά αντιπολίτευσης για την υπόθεση της σίτισης μεταναστών στις Σέρρες

Ερώτηση με αίτημα τη διερεύνηση της καταγγελίας της Αφροδίτης Σταμπουλή κατέθεσε στη Βουλή ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. «Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου», τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δε θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει και η χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι οι δηλώσεις της κ. Σταμπουλή αποτελούν επιβεβαίωση των καταγγελιών του κόμματός του για «πάρτι ημετέρων στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών». Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, υπενθύμισε ότι είχε στο παρελθόν υπογραμμίσει τις «σπατάλες εκατομμυρίων σε "φίλους εργολάβους", σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ και σε "συντρόφους" του ΣΥΡΙΖΑ». «Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας "ντροπή". Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε - για να μην πολυλογούμε», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Ήρθε από τις Σέρρες άλλη μια επιβεβαίωση» συμπλήρωσε. «Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (!) Αφροδίτη Σταμπουλή η σίτιση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων νομού Σερρών είναι οικογενειακή υπόθεση κορυφαίων τοπικών στελεχών του... ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ. Τάπας, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύει και η κυρία Τάπα (η κόρη του!) παραλαμβάνει και ελέγχει ... Όμορφες δουλειές νοικοκυρεμένες», σχολίασε. 

Ερώτηση σχετικά με την υπόθεση κατέθεσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης, επισημαίνοντας πως οι καταγγελίες για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις. «Μετά την πρώτη καταγγελία του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών ότι: 'Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών ζητάει εθελοντισμό από τους πολίτες, ενώ τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνάψει επαγγελματική σχέση είτε ως προμηθευτές είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Νομού Σερρών', έρχονται τώρα στο φως και άλλες καταγγελίες αναφορικά με την ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στο hotspot του Ν. Σερρών», αναφέρει ο βουλευτής. «Το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ν. Σερρών δημιουργήθηκε μετά την έλευση των προσφύγων στον νομό και μάλιστα με πολύ πρόχειρο τρόπο και εν αγνοία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της περιοχής» τόνισε. Ως εκ τούτου ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να του γνωστοποιήσουν εάν με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών διεξήχθη και ο διαγωνισμός από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μεταναστών «εν αγνοία της κυβέρνησης και των φορέων του νομού». Επιπλέον καλεί τους υπουργούς να τον ενημερώσουν για τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας: το καθεστώς κάτω από ποιο διεξήχθη ο διαγωνισμός, τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες και τον αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Τέλος, ζητεί να μάθει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων, «όταν η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης των μεταναστών».

 

Διαψεύδει το ΓΕΣ τις καταγγελίες

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, Αφροδίτης Σταμπουλή περί δήθεν σκανδάλου σε διαγωνισμό που διενήργησε για τη σίτιση μεταναστών στο Νομό.

 

Η βουλευτής κατήγγειλε το μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, ότι μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων έναντι του ποσού των 750.000 ευρώ.


Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, μέχρι τις 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας στην παλαιά Γεωργική σχολή Σερρών πραγματοποιείτο με μέριμνα του 10ου Συντάγματος Πεζικού, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, βάσει των οποίων έχουν ανατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων - μεταναστών στα υφιστάμενα κέντρα- δομές φιλοξενίας.

Την 20η Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (αναρτητέα στο διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 9ης Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από την εταιρεία catering CORINTHIAN PALACE CATERING A.E., μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διευκρινίζει περαιτέρω ότι με νεώτερη διαταγή του -αναρτητέα στο διαδίκτυο την 10η Αυγούστου 2016-, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 ευρώ για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται όμως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε, διότι από την 8η Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Ο Θεοδωράκης έχει δίκιο και τα είχε καταγγείλει και πριν μερικούς μήνες όταν ξοδεύτηκαν περισσότερα από 1.200.000 ευρώ ενώ την φύλαξη των μεταναστών-προσφύγων είχε αναλάβει ο στρατός όπως και την παροχή των κρεβατιών, τις εγκαστάσεις προσέφεραν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η έκταση ήταν του Δήμου.Ένα μπράβο πάντως το οφείλουμε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την καταγγελία. Δεν είναι πολλοί πολιτικοί που θα προχωρούσαν σε μια τέτοια ενέργεια, ανεξαρτήτως των όποιων κινήτρων της.