Οι Τούρκοι δουλέμποροι στέλνουν στην Ελλάδα οικονομικούς μετανάστες

Οι Τούρκοι δουλέμποροι στέλνουν στην Ελλάδα οικονομικούς μετανάστες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Oικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες είναι πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι που στέλνονται στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, παρατηρούν ότι ως επί το πλείστον οι καραβιές που φτάνουν στην Ελλάδα γεμίζουν από οικονομικούς μετανάστες και όχι από πρόσφυγες ενώ την ίδια ώρα, τα στατιστικά στοιχεία του Λιμενικού δείχνουν ότι τον τελευταίο μήνα μόνο ένας στους τέσσερις εισερχόμενους είναι πρόσφυγας.

Aρμόδιοι αξιωματούχοι δεν θεωρούν το γεγονός αυτό τυχαίο και εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα σχέδιο ασφυκτικής πίεσης προς τη χώρα μας με «όχημα» το προσφυγικό.

Το δημοσίευα αναφέρει πως από το πληροφοριακό δίκτυο των ελληνικών Αρχών προκύπτει ότι οι Σύροι πρόσφυγες κρατούνται σε μεγάλο βαθμό στη γειτονική χώρα. Αυτό λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης, που κατά κύριο λόγο καλείται να διαχειριστεί οικονομικούς μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου. Στο τελευταίο δείγμα που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές Αρχές από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, από τα 1.950 άτομα που εισήλθαν παράνομα στα νησιά οι Σύροι ήταν 500.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υπηκοότητες. Μόνο ένας στους τέσσερις είναι πρόσφυγας και δύο στους τέσσερις έχουν προσφυγικό προφίλ. Οι οικονομικοί μετανάστες έρχονται... διαβασμένοι και με το που πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος ζητάνε άσυλο. Τους Σύρους μπορούμε να τους γυρίσουμε πίσω πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τους οικονομικούς μετανάστες, των οποίων η διαχείριση έχει καταστεί το μεγαλύτερο αγκάθι για εμάς.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η αφομοίωση και η προσαρμογή των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα είναι σημαντικά πιο δύσκολη λόγω θρησκείας και κουλτούρας», λέει αρμόδιος αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο/ eleftherostypos.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ