Αίγινα: Ένα παιδί 2 ετών, ο χειριστής του τουριστικού και δυο ακόμη άνδρες τα θύματα της τραγωδίας στη θάλασσα

Αίγινα: Ένα παιδί 2 ετών, ο χειριστής του τουριστικού και δυο ακόμη άνδρες τα θύματα της τραγωδίας στη θάλασσα Facebook Twitter
6
Αίγινα: Ένα παιδί 2 ετών, ο χειριστής του τουριστικού και δυο ακόμη άνδρες τα θύματα της τραγωδίας στη θάλασσα Facebook Twitter
Φωτογραφία: aeginaportal.gr


Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο οδηγός του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις επιβάτες και να τραυματιστούν άλλοι τρεις. Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε νεκρό  σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα.


Αυτήν την ώρα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιος ήταν ο κυβερνήτης. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.


Επίσης, ένας εκ των τραυματισθέντων μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας


Οι άλλοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Αίγινα: Ένα παιδί 2 ετών, ο χειριστής του τουριστικού και δυο ακόμη άνδρες τα θύματα της τραγωδίας στη θάλασσα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΛΑΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.


Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας. Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας έχουν μεταφερθεί περίπου 10 τραυματίες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας από τους επιβάτες που ακρωτηριάστηκε, όπως μεταδίδει το aeginaportal.gr.

Αίγινα: Ένα παιδί 2 ετών, ο χειριστής του τουριστικού και δυο ακόμη άνδρες τα θύματα της τραγωδίας στη θάλασσα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΛΑΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αίγινα: Ένα παιδί 2 ετών, ο χειριστής του τουριστικού και δυο ακόμη άνδρες τα θύματα της τραγωδίας στη θάλασσα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΛΑΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Εν τω μεταξύ στην εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Θα γράψω α.σαν χειριστής ταχύπλοου από το 1979 και β.σανσπάνιος ταξιδιώτης λάντζας-θαλάσσιου ταξί-τουριστικούκαϊκιού.α.Αισθάνομαι σαν να ταξιδεύω μόνο εγώ και η ταχύτητατονώνει τον εγωισμό μου,αδιαφορόντας για την ασφάλειαόοοοολων.β.Σαν τσουβάλι με υπερφορτώνουν χωρίς μέσα ασφάλειας καισε μιά περίπτωση ο χειριστής έδεσε με σχοινί τη τιμονιέρακαι έκοβε εισητήρια.Με τέτοιους βλάκες ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.Γράφω μόνο από μνήμης,οπότε όποιος θέλει μπορεί να ψάξει στο διαδίκτυο τη σύγγρουση στην ίδια νηοπομπήΑμερικανικού αντιτορπιλικού με φορτηγό μεταφέρονχιλιάδες στρατιώτες (που προστάτευε) στον Β.Π.Π. στοΒόρειο Ατλαντικό.
Κρίμα, πολύ κρίμα για τους ανθρώπους και το παιδάκι που σκοτώθηκαν, όπως επίσης και για τους όσους τραυματίστηκαν σοβαρά. Είναι ένα γεγονός τραγικό και πολύ θλιβερό.Ο χειριστής του ταχύπλοου είναι 78 χρονών!...Συγνώμη δηλαδή, αλλά αυτός ο άνθρωπος, 78 χρονών, με τι αντανακλαστικές και αντιληπτικές ικανότητες (όραση), χειριζόταν ένα ταχύπλοο σκάφος;;;...Είναι (και) επιστημονικά αποδεδειγμένο και τεκμηριωμένο ότι μετά από κάποια ηλικία οι ικανότητες κίνησης και αντανακλαστικής αντίληψης αρχίζουν να μειώνονται αισθητά, ειδικά σε κάποιες ηλικίες αδρανούν σχεδόν ολικά!...Τι να πει κανείς τώρα; Το κακό έγινε. Κρίμα για όλους!
Εξαιρετικά λυπηρό αυτό που συνέβη σήμερα.... Αλλά ο κάθε Νεόπλουτος ξαφνικά αποφασίζει να αγοράσει ενα ταχύπλοο ή ενα γιοτ μην έχοντας καμμία αίσθηση από θάλασσα, ή απλώς προσλαμβάνει κάποιον ως χειριστή. Το ταξιδάκι Αίγινα -Μονή ειναι καθημερινότητα για καποιους ανθρώπους στο νησί μας, αλλά η ταχύτητα με την οποία εισέρχονται στο πέρασμα τα σκάφη αναψυχής είναι μερικες φορές ανατριχιαστική. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία δεν εχουν όρια. 3 νεοι ανθρωποι χάθηκαν άδικα, ενας ακρωτηριαστηκε και πολλοι τραυματιστηκαν. Ε λοιπον ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΓΚΟΥΡΑΤΟΥΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΑΘΩΩΝ.
Να σαι καλά που το είπες, το σκέφτομαι από την ώρα που διάβασα την είδηση. Είναι ακριβώς όπως τα λες- άδικα σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και ακρωτηριάστηκε ένας επειδή κάποιοι άθλιοι Ελληνάρες φιγουρατζήδες αποφάσισαν να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους όπως πάντα. Το ίδιο ισχύει για οδηγούς που αρέσκονται να τρέχουν με το διπλό απο το όριο ταχύτητας, ή καπνιστές που δεν νοιάζονται για όσους είναι γύρω τους. Πρέπει να σταματήσει η καφρίλα να είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Επίσης: Τα "δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα πως έγινε" να τα πούνε αλλού. Σε πρώτη φάση αυτό που έγινε είναι ανθρωποκτονία. Δεν προκειται για ενσυνείδητη αμέλεια, αλλά για ενδεχόμενο δόλο. Κάποιος που με ταχύτητα χειρίζεται ταχύπλοο, ΞΕΡΕΙ ότι είναι δυνατόν να σκοτώσει κάποιον και απλά ΕΛΠΙΖΕΙ οτι δεν θα συμβεί. Αυτό είναι ενδεχόμενος δόλος. Μακάρι τα δικαστήριά μας να αρχίσουν να κατηγοριοποιούν αυτές τις συμπεριφορές όχι πια ως ενσυνείδητη αμέλεια, αλλά σταθερά ως ενδεχόμενο δόλο.