Την έκδοση των οκτώ αξιωματικών ζητά επισήμως η Τουρκία

Την έκδοση των οκτώ αξιωματικών ζητά επισήμως η Τουρκία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ
0

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μεταβιβάστηκε και επισήμως το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, το σχετικό αίτημα συντάχθηκε από το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και κοινοποιήθηκε στην Αθήνα μέσω του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η Γενική Διεύθυνση Δικαίου και Εξωτερικών Σχέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλε το αίτημα με βάση τη συμφωνία έκδοσης που έχει συναφθεί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Οι οκτώ στρατιωτικοί κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αναμένοντας την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν καταθέσει.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιπες ημερομηνίες που έχουν οριστεί είναι 23, 24 και 25 Αυγούστου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Ελλάδα / Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Αύξηση κρατήσεων και απελάσεων μεταναστών στην Ελλάδα το 2024, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής
LIFO NEWSROOM
ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

Ελλάδα / ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

«Οι εκθέσεις βιβλίου αποτελούν χώρους ελεύθερου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος 
LIFO NEWSROOM