Η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη

Η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
3

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το «ekriti.gr», περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν το επόμενο διάστημα στην Κρήτη, στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο 3, σύμφωνα με τον οποίο κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ε.Ε όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Η Γερμανία κάνοντας χρήση του κανονισμού αυτού, αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την απόφαση αυτή της Γερμανίας φέρεται να έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, με το σχέδιο να έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή μετά τη σύσκεψη για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και τις δηλώσεις του αναπ. υπουργού Μεταναστευτική Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να έρχονται αεροπορικώς στην Κρήτη (αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά) τον προσεχή Δεκέμβριο, αφού θα έχει δηλαδή ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν.


Το ekriti.gr τονίζει ότι την είδηση επιβεβαίωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Έκανε το ξεσκαρτάρισμα η Γερμανία, κράτησε τους μορφωμένους με επαγγελματικές δεξιότητες και γενικά τους οικονομικά ενεργούς που μπορούν να προσφέρουν στην γερμανική βιομηχανία και την 'σαβούρα' την επιστρέφει πίσω.Παράλληλα η Μέρκελ πιέζει τις γερμανικές εταιρείες να προσλάβουν παράτυπους πρόσφυγες. Υπόψιν ότι είναι τέταρτη πρέπει να βοηθήσουμε να ανέβει η δημοτικότητά της. Να έχει έργο να παρουσιάσει στον λαό της- έστειλα 3.000 λαθρο-πρόσφυγες στην Κρήτη εκεί που πολλοί από εσάς κάνετε διακοπές κάθε καλοκαίρι.Αναρωτιέμαι α) πώς θα δεχθούν οι παράτυποι πρόσφυγες να φύγουν από την χώρα προορισμού τους και να επιστρέψουν εκεί που ξεκινούσαν όλες εκείνες τις πορείες μέχρι τον Βορρά ξοδεύοντας μερικές (δεκάδες) χιλιάδες ευρώ / δολάρια το κεφάλι (αρχής γενομένης από την Τουρκία); β) δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, στον Μουζάλα, στην κυρά Τασία και τον Τσίπρα για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική υποβάθμιση / καταστροφή του κρατιδίου αυτού που λέγεται Ελλαδιστάν; Ποια θα είναι η τιμωρία τους;
Και οι 50.000 ταλαίπωροι που βρίσκονται στα βόρεια δεν είναι υπεράριθμοι;; Έχουν επασυνδεθεί με τις οικογένειές τους όσοι εξ αυτών έχουν σε άλλες χώρες; Ή απλά μένουν εγκλωβισμένοι εδώ πέρα μέχρι μα ψοφήσουν από συνθήκες και ασθένειες; Δηλαδή τόσο καλά τακτοποιήσαμε αυτούς και λαμβάνουμε κι άλλους; Ή απλά στου κασίδη το κεφάλι;;;