Ένταση με πρόσφυγες στη Χίο- Απέκλεισαν εργαζομένους και μέλη των ΜΚΟ από το hotspot

Ένταση με πρόσφυγες στη Χίο- Απέκλεισαν εργαζομένους και μέλη των ΜΚΟ από το hotspot Facebook Twitter
0

Μικρής κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα, όταν ομάδα Ιρακινών, απόκλεισε τους εργαζόμενους των δομών και των εθελοντικών οργανώσεων και Μ.Κ.Ο διαμαρτυρόμενη για τη στασιμότητα στην αίτησή τους για την παραχώρηση ασύλου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το politischios.gr, οι διαμαρτυρόμενοι,παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, μετέφεραν τα κιγκλιδώματα, αποκλείοντας τους εργαζόμενους και ζητώντας την άμεση καταγραφή των στοιχείων τους και το ξεκίνημα της διαδικασίας παροχής ασύλου.

«Είμαστε όλοι κι όλοι 16 οι Ιρακινοί. Εδώ και τέσσερις μήνες βρισκόμαστε εδώ και ακόμη περιμένουμε. Θέλουμε να προχωρήσουν τα χαρτιά μας, να φύγουμε από δω να πάμε στην Αθήνα. Γιατί μας κρατούν εδώ» δήλωσε ένας από τους διαμαρτυρόμενους. Όπως ο ίδιος μετέφερε, ζήτησε από τους υπεύθυνους κάποιος από τους καταγραφείς της ΒΙ.ΑΛ να μεταφερθεί και στη Σούδα.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση φαίνεται ελεγχόμενη και δεν εμπνέει ανησυχία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM