Φόβος για τις ζωές των οκτώ Τούρκων: Τους μετέφεραν στην Καβάλα

Φόβος για τις ζωές των οκτώ Τούρκων: Τους μετέφεραν στην Καβάλα Facebook Twitter
0

Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν αμέσως μετά τη χθεσινή δίκη οι Οκτώ Τούρκοι που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Οι συλληφθέντες επέστρεψαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, όπου έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εν αναμονή της απόφασης της Ύπατης Αρμοστείας για χορήγηση ασύλου.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα τηρηθεί η διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου και θα εφαρμοστεί η ελληνική και διεθνής νομοθεσία, ωστόσο το πιθανότερο είναι να απορριφθεί το αίτημα για άσυλο, καθώς οι Τούρκοι επικαλέστηκαν ψευδώς κατάσταση  «may day» για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα και ενώ ενέχονταν σε απόπειρα κατάλυσης συντάγματος σε γειτονικό κράτος.

Πάντως, την έκδοση τους φαίνεται να δυσκολεύει πλέον και η αναστολή της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αποφάσισε χθες η Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης επέβαλε στους οκτώ την ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή, ενώ στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους. Το δικαστήριο τους απάλλαξε από το αδίκημα της παράνομης πτήσης  στον ελληνικό χώρο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM