Οι «κατασκηνωτές» του ΑΠΘ σταματούν και βάφουν με σπρέι λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Οι «κατασκηνωτές» του ΑΠΘ σταματούν και βάφουν με σπρέι λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Έθνος
4


Χθες το μεσημέρι, νεαροί που συμμετέχουν στο "No Border Camp", που διεξάγεται στο ΑΠΘ, σταμάτησαν λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας. Αφού κατέβασαν οδηγό και επιβάτες, κάλυψαν όλες τις εξωτερικές όψεις του λεωφορείου με ένα μεγάλο γκράφιτι και δεκάδες συνθήματα.

Οι «κατασκηνωτές» του ΑΠΘ σταματούν και βάφουν με σπρέι λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτογραφία: thestival.gr

Λίγο αργότερα, μια άλλη ομάδα έδρασε σε ένα τουριστικό λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. To περιστατικό συνέβη στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της παλαιάς Φιλοσοφικής, στο κέντρο της πόλης.

Όπως δήλωσε στο thestival.gr, o οδηγός του λεωφορείου, περίπου 10 άτομα τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων για να κλείσουν το δρόμο, ενώ περίπου 20 άτομα έβαφαν το λεωφορείο. Οι πρωταγωνιστές του συμβάντος πιθανότατα ήταν ξένοι καθώς όπως τόνισε στο thestival.gr, o οδηγός σήκωσαν ένα χαρτόνι που έγραφε στα αγγλικά "συγνώμη αυτό θα διαρκέσει τέσσερα λεπτά. Κλείστε τα παράθυρα".

 

Η ζημία που προκλήθηκε στο λεωφορείο, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, Ιωάννα Τουλκερίδου, ανέρχεται σε 3.500-4.000 ευρώ καθώς, όπως είπε πρέπει να βαφτεί από την αρχή και να μπουν καινούργια αυτοκόλλητα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος" το  απόγευμα της Κυριακής, ομάδα νεαρών κατέβασε την ελληνική σημαία από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ενώ λίγη ώρα αργότερα περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στην ΕΡΤ3 ζητώντας να μεταδώσουν τα μηνύματά τους, την ώρα που δεκάδες άλλοι «πολιορκούσαν» εξωτερικά τις εγκαταστάσεις της.


Στο μεταξύ, με παρέμβασή του ο σύλλογος καθηγητών του ΑΠΘ κατηγορεί τόσο τη διοίκηση του πανεπιστημίου όσο και τα αρμόδια κρατικά όργανα για την αυθαίρετη κατασκήνωση των No Borders και ζητά από τις πρυτανικές αρχές να προχωρήσουν σε μηνύσεις. Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) καταλογίζει στις πρυτανικές αρχές ότι περιορίζονται σε ευχολόγια και εκκλήσεις και τους ζητά «να καταγγείλουν δημόσια, την αδράνεια των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας».


Η παρέμβαση προκάλεσε την έντονη ενόχληση των πρυτανικών αρχών. «Όταν κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν δημόσια ότι η μη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή και δεν αφυπνίζεται η κοινωνία, περιμένουν ότι θα αφυπνιστεί με δημόσια καταγγελία και μηνύσεις;», διερωτήθηκε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Γεώργιος Δέλλιος.


Οι No Borders πραγματοποίησαν χθες τη δεύτερη μηχανοκίνητη πορεία τους, αυτή τη φορά προς το κέντρο φιλοξενίας των Βασιλικών, ενώ στον απολογισμό της έως τώρα δράσης τους, που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, αναφέρουν οι ίδιοι ότι φιλοξενούν μέσα στο camp του ΑΠΘ και πολλούς πρόσφυγες.

Η κατάληψη του προαύλιου χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για πολλές ημέρες, είναι προσβολή για τη Θεσσαλονίκη μας, για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές, τους καθηγητές, αλλά και για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα.


Ο πρόεδρος της NΔ τόνισε ότι «η ανομία επεκτείνεται και οι αρμόδιοι υπουργοί αδιαφορούν προκλητικά» και πως κατ' αυτόν τον τρόπο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «στήνεται ένα πανηγύρι ακραίων στοιχείων με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως όλοι οι υπεύθυνοι δημοκρατικοί πολίτες, η πανεπιστημιακή κοινότητα και μαζί τους η Νέα Δημοκρατία «απαιτούμε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την αθλιότητα, να υπάρξει σεβασμός της ασφάλειας και της τάξης και εφαρμογή της νομιμότητας».

Με τις πληροφορίες από ethnos.gr/ thestival.gr

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η οικογένεια της Κυριακής καταγγέλλει παρεμπόδιση των Αρχών

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η οικογένεια της Κυριακής καταγγέλλει παρεμπόδιση των Αρχών

Οι συνήγοροι της οικογένειας της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, υποστηρίζουν ό,τι παρακωλύθηκε η έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου καθώς και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
NEWSROOM
Αίτημα αποφυλάκισης Κασιδιάρη: «Εκκρεμεί ποινική δίωξή του» υπενθυμίζουν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων

Ελλάδα / Αίτημα αποφυλάκισης Κασιδιάρη: «Εκκρεμεί ποινική δίωξή του» υπενθυμίζουν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων

Τα πεπραγμένα του Ηλία Κασιδιάρη κατά την έκτιση της ποινής του για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», υπενθυμίζουν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων
NEWSROOM
Πάρις Καρβουνόπουλος μετά το εγκεφαλικό στην Πάρο: Είναι δυνατόν το νησί να έχει αξονικό χωρίς χειριστές;

Ελλάδα / Πάρις Καρβουνόπουλος μετά το εγκεφαλικό στην Πάρο: «Είναι δυνατόν το νησί να έχει αξονικό χωρίς χειριστές;»

«Είναι δυνατόν ένα πλούσιο νησί των Κυκλάδων να διαθέτει ένα ασθενοφόρο; Έζησα ως ασθενής την αγωνία του πληρώματος που έπρεπε να διαχειριστεί 1,2 και 3 περιστατικά μαζί… Πραγματικός εφιάλτης» ανέφερε ο Πάρις Καρβουνόπουλος
NEWSROOM
Πετρούπολη: Συνελήφθη στη Λιόν ο 39χρονος που πυροβόλησε άνδρα έξω απο νυχτερινό κέντρο

Ελλάδα / Πετρούπολη: Συνελήφθη στη Λιόν ο 39χρονος που πυροβόλησε άνδρα έξω απο νυχτερινό κέντρο

Στη Λιόν της Γαλλίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 39χρονος δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός 33χρονου, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Πετρούπολη
NEWSROOM
Μαγιορκίνης για AstraZeneca: Το όφελος από τον εμβολιασμό ήταν κατά χιλιάδες φορές υψηλότερο

Ελλάδα / Μαγιορκίνης για AstraZeneca: Το όφελος από τον εμβολιασμό ήταν κατά χιλιάδες φορές υψηλότερο

«Εξαιρετικά σπάνια η παρενέργεια των θρομβώσεων» διευκρινίζει ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, βάλλοντας εναντίον της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας που επανέρχεται στο προσκήνιο.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Άντε καλά το λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Έχουν καταλάβει ότι το κράτος (εμείς) τον πληρώνει και όσο καταστρέφουν ΜΜΜ τόσο το κράτος θα πλησιάζει στη χρεωκοπία και στο πολυπόθητο χάος και αναρχία. Το τουριστικό λεωφορείο του ιδιώτη τι φταίει;Επίσης, οι μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην άναρχη Ελλάδα αλλά έχουν στόχο ευνομούμενα κράτη όπως Γερμανία, Σουηδία κλπ. ΘΕΛΟΥΝ να ζήσουν με αξιοπρέπεια με έθνη που κυβερνώνται από νόμους, όχι από ανθρώπους (κατά John Adams). Το θέλουν τόσο που θα διασχίσουν μια θάλασσα και θα περπατήσουν τη μισή Ευρώπη για να φτάσουν εκεί.Το να θέλεις ενώ δε σε θέλουν είναι η βάση της ψυχοπαθολογίας και η αλληλέγγυοι έχουν ακριβώς αυτό.
Μάλιστα, κατασκηνοτές εφαρμόζουν την γνωστή συμβολική αντιφά κίνηση της Αθήνας να κατεβάσουν μεροκαματιάρηδες, μαθητές, φοιτητές, άνεργους κ.α. από το λεωφορείο για να το βάψουν "συμβολικά" και μετά τον λογαριασμό στον δήμο για να τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι ή εναλλακτικά η ζημιά να καλυφθεί από την ιδιωτική εταιρεία που προσπαθεί να επιβιώσει εν καιρώ κρίσης. Ακόμα και η απάντηση του κοσμήτορα είναι ενδεικτική της γελοιότητας της όλης φάσης: αφού το κράτος κολώνει γιατί να κάνουμε εμείς κάτι: Πόντιος Πιλάτος δηλαδή, όλοι να τρίβουν τα χέρια τους και με αφετηρία αυτά τα περιστατικά να βρίσκουν έδαφος οι απανταχού φασίστες να κερδίζουν έδαφος.Είμαστε για τα πανηγύρια μου φαίνεται...