Η Τουρκία απαιτεί από την Ελλάδα να στείλει πίσω τους πραξικοπηματίες που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Η Τουρκία απαιτεί από την Ελλάδα να στείλει πίσω τους πραξικοπηματίες που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη Facebook Twitter
To ελικόπτερο που μετέφερε τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες - Φωτό.: e-evros.gr
7

O Tούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν χάνει χρόνο και άμεσα ζητά να σταλούν πίσω στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες που πριν λίγο προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Το Τουρκικό ελικόπτερο Blackhawk προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και είχε συνολικά 8 επιβάτες, επτά εκ των οποίων είναι στελέχη της τουρκικής αεροπορίας ενώ ο ένας φορούσε πολιτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες.

 

Το πλήρωμα φέρεται να επικαλέστηκε βλάβη και ζήτησε άδεια για να προσγειωθεί. Τα οκτώ μέλη του πληρώματος αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αλεξανδρούπολη, τα μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Το στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11.50, φυλάσσεται.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είσαι απίστευτος!Συγκρίνεις τον Οτσαλάν και την όποια εμπλοκή της Ελλάδας με το κουρδικό με τους υποψήφιους πραξικοπηματίες!Δεν παίζεσαι!Αρκεί να τα χώσεις στην Ελλάδα και δεν σε νοιάζει κάτι άλλο.Το πρόβλημα ήταν ότι ο Πάγκαλος παρέδωσε τον Οτσαλάν,όχι ότι του δώσαμε άσυλο.
Πολιτικό άσυλο μπορείς να ζητήσεις όταν διώκεσαι για τις πολιτικές σου ή πεποιθήσεις, όχι όταν έχεις προσπαθήσεις να ανατρέψεις νόμιμα εκλεγμενης κυβέρνησης .
Προφανώς κάποιοι που είναι νομικοί και όχι μηχανικοί όπως εγώ θα ξέρουν να ερμηνεύουν καλύτερα αυτό."Οι προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου διέπονται, κατ' αρχήν, από τη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων. Αίτηση για άσυλο μπορεί να κάνει κάποιος ο οποίος έχει φύγει από τη χώρα του και δεν μπορεί να γυρίσει, επειδή φοβάται βάσιμα ότι θα υποστεί δίωξη για λόγους:φυλήςθρησκείαςεθνικότηταςσυμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδαπολιτικών πεποιθήσεωνΠροκειμένου να χορηγηθεί άσυλο σε έναν αιτούντα, θα πρέπει να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και τουλάχιστον έναν λόγο δίωξης".
ΥΠΕΞ για οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς: Λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι κατηγορούνται για παραβίαση συνταγματικής νομιμότητας.Και ο Οτσαλάν εχθρός της συνταγματικής νομιμότητας ήταν για την Τουρκία αλλά δεν μας ενοχλούσε τότε. Τώρα βάζουμε τον φίλο τον Νικόλα να σας το εξηγήσει από το πρωί, ώστε το απόγευμα να σας εξευτελίσει ο Τουρκος ΥΠΕΞ.Όλα καλά Συριζαίοι, εσείς να' στε καλά. --
skeletor: Πέρα από την γνώση σου στο διεθνές δίκαιο ξέρεις ότι ψηφίζω και σύριζα ή μάλλον είμαι και συριζέος όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες άλλωστε.Επίσης θα πρέπει να ξέρεις και καλά ιστορία γιατί ο Οτσαλάν ήταν επί ΠΑΣΟΚ και Πάγκαλου και θα δεν ήταν πραξικοπηματίας αλλά αρχηγός του PKK.Οπότε θα μπορούσες να τον συγκρίσεις με τον νόμιμο για το ΝΑΤΟ UCK;Εσύ λοιπόν που ψηφίζεις ότι θέλεις και έχεις βαθιά γνώση θέλω να μου πεις, αν για το καλό των χιλιάδων αγνοούμενων; το πραξικόπημα του Πινοσέτ είχε αποτύχει και είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα εσύ θα θεωρούσες ότι είναι πολιτικός πρόσφυγας και έπρεπε να του δώσουμε;