Ένταση στην κηδεία του Πομάκου στρατιώτη στην Ξάνθη (video)

Ένταση στην κηδεία του Πομάκου στρατιώτη στην Ξάνθη (video) Facebook Twitter
0

Ένταση προκλήθηκε στην κηδεία του 19χρονου Πομάκου μουσουλμάνου 19χρονου στρατιώτη που πνίγηκε ενώ κολυμπούσε, και κηδεύτηκε την Πέμπτη στη Γλαύκη της Ξάνθης.

Η κηδεία του στρατιώτη έγινε όπως προστάζει η μουσουλμανική θρησκεία, ενώ η οικογένεια του νεκρού είχε δεχτεί με συγκίνηση να παρευρεθεί τόσο ο Διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού όπως και άγημα του στρατού για να αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

Όμως, την ένταση προκάλεσε η παρουσία του "ψευτομουφτή" της περιοχής,  ο οποίος πήγε στην κηδεία και θέλησε να διώξει το νόμιμο μουφτή που είναι διορισμένος από το ελληνικό κράτος.  Οι δύο άνδρες είχαν έντονη λογομαχία, παρόντος και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα ώστε να συνεχιστεί η τελετή κανονικά, πράγμα που έγινε λίγη ώρα αργότερα.

Το περιστατικό προκάλεσε και τη δημόσια παρέμβαση του Υφυπουργού Τέρενς Κουίκ που καταδίκασε τα γεγονότα και δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα - Πειραιάς»: "Υπενθυμίζω για ακόμη μία φορά σε όλους, ότι κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει ότι εδώ είναι Ελλάδα και όπως έχει πει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στέλνοντας σαφές μήνυμα στο Προξενείο «η Ελλάδα έχει το Σύνταγμά της, έχει τους νόμους της και την τάξη της».

«Αρα, κανείς δεν μπορεί να τα υπερβαίνει αυτά. Και καταδικάζουμε τους όποιους ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία. Φαντάζομαι, ότι θα υπάρξει επίσημη έρευνα για το περιστατικό. Και θα πρέπει να υπάρξει», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει Σύνταγμα και νόμους και κανείς δεν μπορεί να τα υπερβαίνει αυτά. Καταδικάζουμε τους όποιους ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία».

«Το μόνο, όμως, που μπορώ να πω είναι ότι παρά την προσπάθεια κάποιων που ήθελαν ακριβώς να δημιουργήσουν ένταση και να υλοποιηθούν τα δικά τους σχέδια, ο Έλληνας Πομάκος φαντάρος κηδεύτηκε τελικά και παρουσία του διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού και των Ελλήνων συναδέλφων του φαντάρων και με την ελληνική σημαία, έτσι όπως έπρεπε, στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της περιοχής, τηρώντας με απόλυτο σεβασμό τα προβλεπόμενα από τη θρησκεία του» ανέφερε ο κ. Κουίκ καταλήγοντας «αλλά από εκεί και πέρα, συνιστώ ψυχραιμία σε όλους και πολύ περισσότερο απευθύνω και πάλι προειδοποίηση: Ότι η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, έχει νόμους έχει τάξη όπως είπε - το επαναλαμβάνω - και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πολύ πρόσφατα από την Κομοτηνή, απευθυνόμενος ευθέως στο Τουρκικό Προξενείο» υπογράμμισε ακόμη ο κ.Κουίκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM