Το υπουργείο Οικονομικών «προσλαμβάνει» σκύλους για να εντοπίζουν χαρτονομίσματα

Το υπουργείο Οικονομικών «προσλαμβάνει» σκύλους για να εντοπίζουν χαρτονομίσματα Facebook Twitter
0

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί πως συστήνει τριμελή επιτροπή, η οποία θα έχει ως αντικείμενο να εξακριβώνει την καταλληλότητα των σκύλων που θα αναλάβουν να ανιχνεύουν «ρευστά διαθέσιμα» (σ.σ. δηλαδή χαρτονομίσματα), σε μία προσπάθεια μάλλον να κυνηγήσει το αδήλωτο χρήμα.

Την απόφαση υπογράφει η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Πηνελόπη Παγώνη. Τακτικά μέλη της Επιτροπής αυτής είναι οι: Χρ. Χριστοδούλου (εκπαιδευτής σκύλων ανιχνευτών, που υπηρετεί στην περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) Ι. Γιολδάσης (συνοδός σκύλων, που υπηρετεί στο τελωνείο Ευζώνων) και Αντ. Γκούμας (εκπαιδευτής σκύλων).

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται που ακριβώς θα δραστηριοποιούνται τα σκυλιά αυτά.

Οι προϋποθέσεις για την «πρόσληψη» των σκυλιών ορίζονται ως εξής:

1. Να προέρχονται κατά προτίμηση από τις ράτσες Γερμανικός Ποιμενικός, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.

2. Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας δώδεκα (12) έως είκοσι τεσσάρων (24) μηνών.

3. Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ).

4. Να είναι εφοδιασμένοι α) με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και
β) διαβατήρια ΕΕ για αυτούς που προέρχονται από το εξωτερικό, στα οποία θα περιέχονται οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).

5. Να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης - ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης – pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κλπ).

6. Να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.

7. Να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα.

8. Να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defense drive).

9. Να είναι απόλυτα υγιείς, όπως αυτό θα διαπιστώνεται: α) με κλινική εξέταση (επισκόπηση, ψηλάφηση, ακρόαση) που θα πραγματοποιείται είτε στο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων της Πολεμικής Αεροπορίας είτε στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Γ' ΚΝΟ) του Ελληνικού Στρατού είτε και στη Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δαπάνη της εξέτασης θα βαρύνει τον προμηθευτή.

10. Να είναι αποπαρασιτωμένα. Απαιτείται διενέργεια αποπαρασιτισμού δέκα (10) ημέρες πριν την παραλαβή. Ο έλεγχος θα γίνεται από το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο.

11. Να μην πάσχουν από Δεμοδήκωση και Πανώδη Κερατίτιδα

Μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο της Διαύγειας εδώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

Ελλάδα / Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

H οικογένεια της μαθήτριας απηύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες είδαν κάτι να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, μήπως και διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η κοπέλα βρέθηκε στο κενό
NEWSROOM
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM