Αντιφασιστική συγκέντρωση στο εφετείο Αθηνών

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο εφετείο Αθηνών Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ ΙΓΚΟΡ
0

"Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής." είναι το κεντρικό σύνθημα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί έξω από το εφετείο Αθηνών στην Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως.

Στο Εφετείο συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες.

Το ψήφισμα της κίνησης:

 

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

 

Η συνέχιση της δίκης και η καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα αποτελεί κεντρικό σταθμό για να πισωγυρίσουν παντού οι φασίστες. Η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο μετά το δραματικό διάβημα της Μάγδας, μητέρας του Παύλου Φύσσα ανοίγει τη δυνατότητα να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δίκης και στην τιμωρία των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Είναι μια μάχη για όλο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, για κάθε δημοκράτη που θέλει να μπει τέλος στην ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή και την κάλυψη της δράσης της από το κρατικό μηχανισμό και την Αστυνομία.

Με την μαζική μας παρουσία τόσο στην αίθουσα του Εφετείου όπου τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων στέκονται αντιμέτωπα με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσή Αυγής, όσο και στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, στέλνουμε το μήνυμα ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου των φασιστών.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και επιτέθηκαν με αγριότητα κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και εκατοντάδων άλλων μεταναστών, αγωνιστών, ομοφυλόφιλων, Ρομά, γυναικών να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα.»

Δεν θα επιτρέψουμε την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές μας, φορώντας τον μανδύα των «επιτροπών κατοίκων» δήθεν αγανακτισμένων, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας κατατρεγμένοι από τους πολέμους και τις καταστροφές. Ηδη, οι επιθέσεις τους με σιδερόβεργα κατά δημοσιογράφου στον Πειραιά στις 8 Απρίλη δείχνουν ότι επιχειρούν να επανέλθουν. Είναι απαράδεκτη η ανοχή της δράσης των υπόδικων χρυσαυγιτών σε οργανωμένες επιθέσεις κατά αγωνιστών των κινημάτων.

Μην ξεχνάμε τη δολοφονία της βρετανίδας βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος Τζό Κόξ από άτομο με σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που είναι μια προειδοποίηση για το που μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη οι φασίστες, αν δεν τους σταματήσουμε αποφασιστικά εδώ και τώρα.

Η Τζούντυ Κόξ πρωτοστατούσε στον αγώνα για υποδοχή των προσφύγων στη χώρα της.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση την πρώτη μέρα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, την Δευτέρα 27 Ιούνη και συγκέντρωση στις 8.30πμ στην Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση διαρκείας με παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου και στις συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 30 Ιούνη αλλά και στις υπόλοιπες δικάσιμους του Ιούλη: 4,8,11,14,15,21 και 25.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM