Μηδενικές οι ροές στα νησιά

Μηδενικές οι ροές στα νησιά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ
0

Σε 56.622 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις είναι και σήμερα μηδενικές, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 8.319.

Στη Βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 23.881 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 2.172 και στη νότια Ελλάδα 248. Στην Αττική διαμένουν 9.947 πρόσφυγες στις οκτώ οργανωμένες δομές φιλοξενίας και 4.923 στις μη οργανωμένες (Ελληνικό και Πειραιάς).

Στους χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες φιλοξενούνται 5.632 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι επιπλέον 1.500 άτομα βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας.

Εν τω μεταξύ, μηδενικές παραμένουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Χθες Τετάρτη και έως σήμερα Πέμπτη στις 9 το πρωί στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο δεν αποβιβάστηκε κανένας.

Σήμερα το πρωί στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρισκόταν εγκλωβισμένοι 2868 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2506 και στη Σάμο 1090. Συνολικά στα νησιά βρίσκονταν 6464 άτομα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο έχει ένα ανεπίσημο έγγραφο χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο

Ελλάδα / Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Έλγιν δεν είχε άδεια να πάρει τα Γλυπτά, δεν ήταν μόνο κλέφτης αλλά και ψεύτης

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ένα ανεπίσημο γράμμα στα ιταλικά χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο
NEWSROOM