Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη Facebook Twitter
0

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα με επίκεντρο 119 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 5,6 Ρίχτερ και μικρό εστιακό βάθος (αργότερα το μέγεθος επανεκτιμήθηκε στα 5,2 Ρίχτερ) . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο Ηράκλειο έχουν παρατηρηθεί κάποιες διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη και προκάλεσε αναστάτωση.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,5 Ρίχτερ .

Στην ανατολική Κρήτη όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή η σεισμική δόνηση επικράτησε πανικός, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, τραυματισμοί ή ζημιές.

Η περιοχή στην οποία συνέβη ο σεισμός δίνει συχνά σεισμικές δονήσεις. Πρόκειται για την περιοχή όπου γίνονται έρευνες για υδρογονάθρακες

Σύμφωνα με τον Σκάι, σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Κρήτης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Μετά τον ισχυρό σεισμό στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας έχει εκδοθεί σήμα για τσουνάμι, τοπικής εμβέλειας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM