Σταθερά μειωμένες οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο - Στη Λέσβο και τη Σάμο δεν σημείωθηκε καμία άφιξη

Σταθερά μειωμένες οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο - Στη Λέσβο και τη Σάμο δεν σημείωθηκε καμία άφιξη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Σταθερά μειωμένες παραμένουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από εχθές Πέμπτη έως σήμερα Παρασκευή το πρωί, στη Λέσβο αλλά και στη Σάμο, δεν έφτασε κανένας πρόσφυγες. Στη Χίο από την άλλη, αποβιβάστηκαν χθες 107 άτομα.

Εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα hot spots των τριών νησιών, ζουν σήμερα 7078 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο διαμένουν 3761, στη Χίο 2419 και στη Σάμο 898.

Επίσης, 2500 περίπου, από τους 7078, ζουν σε ανοικτές δομές στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν αφεθεί ελεύθεροι αφού έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευσης 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Επίσης, στη Σάμο, σε ανοικτές δομές ζουν άλλοι 164 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν την 20η Μαρτίου και έχουν και αυτοί εγκλωβιστεί, αφού δεν επιθυμούν να φύγουν για την ηπειρωτική χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ