Μαζική απεργία πείνας για το άθλιο φαγητό και το νερό κάνουν οι πρόσφυγες στο Ελληνικό

Μαζική απεργία πείνας για το άθλιο φαγητό και το νερό κάνουν οι πρόσφυγες στο Ελληνικό Facebook Twitter
3


 

Πάνω από χίλιοι πρόσφυγες στο Ελληνικό, που μένουν στις σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προχώρησαν την Δευτέρα 10 Μαΐου σε διαμαρτυρία με απεργία πείνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), οι πρόσφυγες καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους στο κέντρο.

 

«Πολλά παιδιά καταλήγουν σε νοσοκομεία με πολυήμερη παραμονή μετά από πόνους στο στομάχι. Πολλοί πάσχουν από διάρροια. Η ιατρική εξέταση είναι πλήρως ανεπαρκής καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, ούτε οι κατάλληλες υποδομές στο χώρο. Η γεύση του νερού διαφέρει από αυτό που πίνουμε σε άλλα μέρη από τις βρύσες. Αν το βράσεις για τσάι, μένει κάτι σαν λάδι στην επιφάνεια», δήλωσε αντιπροσωπεία τους, μετά από συνάντηση με την ΚΕΕΡΦΑ.

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι ο χώρος του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο κράτησης, «αφού οι πιέσεις για "μη απομάκρυνση" από το χώρο σε καθημερινό επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί». «Χτίζεται σιγά-σιγά ένα ιδιότυπο απαρτχάιντ με την απειλή σύλληψης από την Αστυνομία αν σε σταματήσει με ληγμένο χαρτί. Όλα έχουν λήξει αφού έχει περάσει ο μήνας από την χορήγηση τους και ταυτόχρονα απειροελάχιστοι έχουν καταφέρει να πιάσουν γραμμή skype(!) για αίτηση ασύλου!!!» σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ασκούνται πιέσεις στους πρόσφυγες να μην επισκέπτονται την κοντινή παραλία και κάποια γήπεδα απέναντι από το χώρο του παλιού αεροδρόμιου, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι ενώ υπάρχουν αναξιοποίητα ντους οι πρόσφυγες οδηγούνται από ανάγκη στην παραλία για πλύσιμο.

Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά από την περιφέρεια Αττικής να παρέμβει για να υπάρξει εξανθρωπισμός της φιλοξενίας στο χώρο του παλιού αεροδρομίου και καλεί από τη διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας να υπάρξει κινητή μονάδα πλήρως εξοπλισμένη στο χώρο του Ελληνικού και από τις δημοτικές αρχές να διεκδικήσουν χρηματοδότηση και προσωπικό ώστε να αναλάβουν οι ίδιες τη σίτιση και τροφοδοσία με καθαρό νερό του χώρου.

 

«Όσο δεν εγκαθιστούν τους πρόσφυγες σε ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας ας αναλάβουν τις ευθύνες απέναντι σε χιλιάδες μικρά παιδιά, βρέφη, γυναίκες που βρίσκονται εκεί, περιμένοντας άλλωστε μια διαδικασία ασύλου που δεν ξεκινάει ποτέ» καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Γιατί, στην Συρία είναι καλύτερο το νερό τους; Καταρχήν δεν πιστεύω ότι το φαγητό τους είναι άθλιο. Αυτοί, δεν τρώνε ότι τους δίνουν, και πολλά τα πετάνε γιατί το απαγορεύει η θρησκεία τους.
Η ΚΕΕΡΦΑ αν πραγματικά θέλει να κάνει κάτι για τους πρόσφυγες αντί να καταγγέλλει και να απαιτεί πράγματα από το ανεπαρκές κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει πρωτοβουλίες και να προσπαθήσει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων/παράνομων μεταναστών/αιτούντων ασύλου. Εάν δεν μπορούν ας συνεργαστούν με ΜΚΟ που έχουν εμπειρία στο θέμα.Το να κράζουν απλώς είναι τσάμπα μαγκιά...Ιδού η Ρόδος κύριοι και κυρίες...