Tα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας (12-18/2/2022)

Tα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας από τη Lifo Facebook Twitter
Ο Άλεξ Γκάρλαντ, σεναριογράφος περιωπής αλλά και από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς είδους εκεί έξω, μεταπηδά στον καθαρό τρόμο με τη νέα του ταινία, το «Μen».
0

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι το Fight Club προβάλλεται στην Κίνα με αλλαγμένο φινάλε. Κατόπιν λαϊκής απαίτησης και της διεθνούς κατακραυγής, η κινεζική λογοκρισία υποχώρησε και οι Κινέζοι συνδρομητές της streaming πλατφόρμας Tencent Video θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον κόσμο να καταρρέει με μουσική υπόκρουση το «Where is My Mind» των Pixies.

Mετά τα biopics για τον Φρέντι Μέρκιουρι, τον Έλτον Τζον και τον Έλβις Πρίσλεϊ, σειρά έχει ακόμα ένα μουσικό είδωλο. Ο λόγος για τον Μάικλ Τζάκσον, η ζωή του οποίου θα αποτελέσει αντικείμενο μιας επερχόμενης, δαπανηρής παραγωγής σε σενάριο Τζον Λόγκαν (Gladiator, The Aviator, Hugo).

Ο Άλεξ Γκάρλαντ, σεναριογράφος περιωπής αλλά και από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς είδους εκεί έξω (Ex Machina, Annihiation, αλλά και το Dredd, το οποίο ουσιαστικά σκηνοθέτησε αυτός) μεταπηδά στον καθαρό τρόμο με τη νέα του ταινία, το Μen, όπου πρωταγωνιστεί η Τζέσι Μπάκλεϊ. Μια γυναίκα πηγαίνει διακοπές στην εξοχή μετά τον χαμό του συζύγου της και βλέπει σκοτεινές φιγούρες να την καταδιώκουν. Το πρώτο trailer είναι από τα καλύτερα που είδαμε φέτος.

Men | Official Teaser Trailer 

Το marvelικό σύμπαν της Sony, που έχει τα δικαιώματα του Σπάιντερμαν και της πινακοθήκης χαρακτήρων του, πρόκειται να αποκτήσει δύο λαμπρές προσθήκες. Η Ντακότα Τζονσον θα υποδυθεί τη Madame Web στην ομώνυμη ταινία, ενώ ο Ράσελ Κρόου θα συμμετάσχει το Kraven the Hunter, σε άγνωστο ακόμα ρόλο. O Κρόου εμφανίζεται και στο Thor: Love and Thunder, όπου υποδύεται τον Δία.

Ο Μάικλ Μαν, της φήμης του Heat και του Insider, προσπαθεί να μεταφέρει στο πανί ένα βιογραφικό φιλμ για τον Έντζο Φεράρι σχεδόν εδώ και τρεις δεκαετίες. Κατά καιρούς επρόκειτο να πρωταγωνιστήσουν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κρίστιαν Μπέιλ και Χιού Τζάκμαν, τελικά ο κλήρος έπεσε στον Άνταμ Ντράιβερ. Η ταινία είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει πραγματικότητα.

Δέκα χρόνια είχαμε να δούμε ταινία από τον Ντάριο Αρζέντο και είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι το φρικιαστικό –με την κακή έννοια– Dracula 3D θα αποτελούσε το κύκνειο άσμα του. Ο Ιταλός maestro επιστρέφει με νέα ταινία, το Dark Glasses, το οποίο θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στη φετινή Μπερλινάλε. Το trailer δεν αφήνει υποσχέσεις για πολλά, ευχόμαστε όμως να έχει δυο-τρία στιγμιότυπα που να θυμίζουν τις δόξες του παρελθόντος.

DARK GLASSES Full Trailer

Μετά τον Πίτερ Σέλερς, ο Τζέφρι Ρας θα υποδυθεί ακόμα έναν θρύλο της κινηματογραφικής κωμωδίας, τον Γκράουτσο Μαρξ, σε ένα επερχόμενο βιογραφικό δράμα που θα αφορά τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής του, όπως τα κατέγραψε ο προσωπικός γραμματέας του στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο Raised Eyebrows: My Years Inside Groucho’s House.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες, λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες με μια ιστορική έκθεση

Πολιτισμός / Λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες που έσπασαν τα όρια

Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες Βρετανίδες καλλιτέχνιδες, με έργα από το 1520 μέχρι το 1920, σε μια ιστορική έκθεση αφιερωμένη σε εκείνες που ξεπέρασαν ανυπέρβλητα εμπόδια.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Πολιτισμός / Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Αν οι Queen πετύχουν το τίμημα του ενός δισ. δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία του είδους της, ξεπερνώντας τα 500 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε η Sony για τον κατάλογο του Bruce Springsteen
NEWSROOM
Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 ομιλητών από 17 χώρες και κεντρικό θέμα: «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από τις 26 έως και τις 30 Ιουνίου 2024.
NEWSROOM
 Ιερώνυμος Μπος

Πολιτισμός / «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων»: Ακούστε το τραγούδι που ζωγράφισε ο Ιερώνυμος Μπος στα οπίσθια ενός αμαρτωλού

Στα οπίσθια ενός αμαρτωλού -το έργο θεωρείται γενικά ως το σχόλιο του Μπος πάνω στο θέμα του θανάσιμου αμαρτήματος της λαγνείας- υπάρχει μια παρτιτούρα και βρίσκεται στο δεξιό κομμάτι του τρίπτυχου που θεωρείται είναι άποψη της Κόλασης
NEWSROOM
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απέκλεισε τον μαχητικό συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο από την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Πολιτισμός / Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απέκλεισε τον μαχητικό συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο από την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Αντιδράσεις στην Ιταλία - Για «Πουτινική υποκρισία» κατηγόρησε την ιταλική αντιπροσωπεία που απέκλεισε τον Σαβιάνο ο Ιταλός συγγραφέας Σάντρο Βερονέζι και δήλωσε ότι δεν θα μεταβεί στην μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στον κόσμο
NEWSROOM
Λάνθιμος, Furiosa και Γιάννης Σπανός στους κινηματογράφους από αύριο

Πολιτισμός / Λάνθιμος, Furiosa και Γιάννης Σπανός στους κινηματογράφους από αύριο

Η προκλητική ανθολογία του Γιώργου Λάνθιμου, η νέα συμφωνία δράσης του Τζορτζ Μίλερ, μια έκπληξη από τη Γαλλία και ένα ωραιότατο ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Σπανό στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ