14 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα (6-12/10/2023)

14 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα (6-12/10/2023) Facebook Twitter
Η Charlotte De Witte θα βρεθεί στη σκηνή του Faliro Sports Pavilion τη δεύτερη μέρα του Techniques Festival.
0

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Charlotte De Witte στο Techniques Festival
Η αινιγματική Charlotte De Witte, η δημοφιλής Βελγίδα DJ και μουσική παραγωγός, θα βρεθεί στη σκηνή του Faliro Sports Pavilion τη δεύτερη μέρα του Techniques Festival για μια μεθυστική εμπειρία ήχου και εικόνας. Μαζί της στη σκηνή θα είναι οι Alignment & Adiel.
7/10, Γήπεδο Tae Kwon Do, Φάληρο, 22:00, είσοδος από 50 ευρώ

Οι Hotel Lux στην Death Disco

THE WEEK 785 Facebook Twitter
Φωτ.: Franck Alix

Η Death Disco φιλοξενεί για ένα δυναμικό live τους crossover indie rock ήχους των Hotel Lux, μιας μπάντας που αναδείχθηκε από την παλλόμενη βρετανική σκηνή του post Βrexit new wave και έφτασε να γοητεύει και να αποθεώνεται από μουσικούς θρύλους όπως ο Iggy Pop και η Dua Lipa.
6/10, Death Disco, Ωγύγου 16, 21:00, είσοδος από 18 ευρώ

Ο Κωστής Μαραβέγιας στο θέατρο Άλσος
Μετά την πρώτη του sold-out εμφάνιση στο θέατρο Άλσος, ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει στον ίδιο χώρο για ένα δεύτερο live όπου θα ερμηνεύσει τραγούδια από το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Portofino».
6/10, θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη, 20:30, είσοδος από 10 ευρώ

Οι Front 242 live στο Arch

THE WEEK 785 Facebook Twitter
Oι πρωτοπόροι της EBM, Front 242, έρχονται στην Αθήνα.

Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, οι πρωτοπόροι της EBM (Electronic Body Music), Front 242, έρχονται στην Αθήνα με νεότερες, εμπλουτισμένες εκδόσεις απ’ όλο τον μουσικό τους κατάλογο.
7/10, Arch, Ελασιδών 6, 21:00, είσοδος από 23 ευρώ

Music Escapades: In Orbit v.4
Το Music Escapades, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ που επιχειρεί μέσα από τα πολυσυλλεκτικά της προγράμματα να συστήνει στο κοινό ανερχόμενους και ανήσυχους δημιουργούς, επιστρέφει με ένα τριήμερο φεστιβάλ, φέρνοντας στο κοινό 3 ημέρες μουσικής με 12 σχήματα. Η αρχή θα γίνει με μια στάση στη χιπ-χοπ σκηνή με πρωτοπόρους καλλιτέχνες όπως οι ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, Vikkie, Complex Shadow και Danaya. Το Σάββατο το line-up κινείται στα ηλεκτρονικά μονοπάτια των Veslemes, Autow Nite Superstore, Kristof και του διδύμου των Alex Dimou & Vili, ενώ την Κυριακή τη σκυτάλη παίρνει το εγχώριο ροκ με τους Deaf Radio, Lungs, AMKA και Amalia & the Architects.
6-8/10, 20:00, Θόλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είσοδος ελεύθερη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Στον δρόμο για τον Κολωνό» της Λουκίας Αλαβάνου

THE WEEK 785 Facebook Twitter
Φωτ.: Λουκία Αλαβάνου

Η εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 59η Μπιενάλε της Βενετίας, με πρωταγωνιστές μέλη της κοινότητας των Ρομά από τη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, θα φιλοξενηθεί στο -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Στην υβριδική VR εγκατάστασή της, η Λουκία Αλαβάνου προσκαλεί το κοινό να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο μέσω θεμάτων σχετικών με τα γηρατειά και τον θάνατο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την οικουμενική ελευθερία, με κυρίαρχη τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα της μετανάστευσης, του εκτοπισμού, των μειονοτήτων, των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
11/10-30/11, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, είσοδος από 5 ευρώ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Oktoberfest by Athens Street Food Festival
Για πρώτη φορά καταφθάνει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας του πλανήτη, το επίσημο Oktoberfest, που συναντά το Athens Street Food Festival για τέσσερις ημέρες στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, φέρνοντας αποκλειστικές ετικέτες μπίρας και παραδοσιακή γερμανική κουζίνα.
5-8/10, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι, είσοδος 5 ευρώ

Ρίζες Φεστ
Οι Ρίζες, μια οnline κοινότητα που δημιουργήθηκε με στόχο τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις αναμνήσεις, επανέρχεται με ένα τελευταίο μουσικό φεστιβάλ, με το οποίο αποχαιρετά τα καλοκαιρινά πανηγύρια που τόσο αγαπά. Στη σκηνή οι Κουμπάρες με τον ανατολίτικο ήχο τους, τα Κιντέρια, το Ξέφραγο Αμπέλι και τα Kanarya.
7/10, Faliro Summer Theater (d), 19:00, είσοδος από 10 ευρώ

Athens Art Book Fair 2023
Με 82 καλλιτέχνες, φανζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους επιστρέφει η μεγαλύτερη γιορτή των καλλιτεχνικών εντύπων στην Αθήνα. Με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο, ο πολυσυλλεκτικός θεσμός που αγκαλιάστηκε από το κοινό παρουσιάζει φέτος 70 μοναδικά έντυπα από το πλούσιο αρχείο του, ενώ για πρώτη φορά στο πλαίσιο του δημόσιου προγράμματός του θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τη δημιουργία artist books για μικρούς και μεγάλους.
6-8/10, Ωδείο Αθηνών, είσοδος ελεύθερη (προτεινόμενη συνεισφορά), ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια

Vinyl Market στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Η Τεχνόπολη υποδέχεται στις 6-8 Οκτωβρίου μια μεγάλη γιορτή για το βινύλιο, η οποία θα φιλοξενήσει νέους δίσκους, συλλεκτικά κομμάτια και βινύλια κάθε μουσικού είδους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στα decks θα υπάρχει live set από αγαπημένους DJs της πόλης.  
6/10, 17:00-22:00, 7,8/10, 11:00-22:00, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100

ΒΙΒΛΙΟ

Ο Νικόλας Σεβαστάκης, «Καταγωγή ή οι ιστορίες των άλλων»

THE WEEK 785 Facebook Twitter
Φωτ.: Όλγα Δέικου/LiFO

Ο σύγχρονος στοχαστής και καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Νικόλας Σεβαστάκης έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο Καταγωγή ή οι ιστορίες των άλλων στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Μαζί του θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας και η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη.
10/10, Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, 20:30

ΘΕΑΤΡΟ

«Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου», δεύτερος χρόνος

THE WEEK 785 Facebook Twitter
Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Εντουάρ Λουί.

Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Εντουάρ Λουί Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου. «Κάθε μέρα, όταν πλησίαζα στον δρόμο μας, σκεφτόμουν το αυτοκίνητό σου και ευχόμουν από μέσα μου: κάνε να μην είναι εκεί, κάνε να μην είναι εκεί, κάνε να μην είναι εκεί». Εμπνεόμενος από τον μέντορά του Ντιντιέ Εριμπόν, ο Εντουάρ Λουί επιχειρεί, μέσα από το κείμενό του, ένα ταξικό coming-out, ξεσκεπάζοντας τα πολιτικά και κοινωνικά αίτια που διαμόρφωσαν και κατέστρεψαν τη ζωή του πατέρα του και που μοιραία καθόρισαν τη μεταξύ τους σχέση.
4-29/10, Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, είσοδος από 15 ευρώ

«Δωδέκατη Νύχτα ή Ό,τι επιθυμείτε» του Γιάννη Κακλέα

THE WEEK 785 Facebook Twitter
Η Δωδέκατη Νύχτα ζωντανεύει ξανά στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Εξήντα οκτώ χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου του Σαίξπηρ από τον Κάρολο Κούν, η Δωδέκατη Νύχτα ζωντανεύει ξανά στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. «Δυο δίδυμα αδέλφια, η Βιόλα και ο Σεμπάστιαν, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, μετά από ένα ναυάγιο βρίσκονται σ’ έναν άγνωστο τόπο χωρίς να ξέρει ο ένας τι έχει απογίνει ο άλλος». Μέσα στο σκηνικό μιας ονειρικής, διονυσιακής γιορτής ο Γιάννης Κακλέας πραγματεύεται ζητήματα φύλου, σεξουαλικότητας και ερωτικής επιθυμίας.
7/10-14/01, Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Πεσμαζόγλου 5, είσοδος από 15 ευρώ

PERFORMANCE

Η χορευτική performance της Madeline Hollander στο Arch Athens

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ THE WEEK 785 Facebook Twitter
To έργο Hot Hands, μια site-specific performance σχεδιασμένη για μια ομάδα έξι χορευτών, αντλεί την έμπνευσή του από κλασικά παιδικά παιχνίδια που παίζονται με τα χέρια.

To έργο Hot Hands, μια site-specific performance σχεδιασμένη για μια ομάδα έξι χορευτών, αντλεί την έμπνευσή του από κλασικά παιδικά παιχνίδια που παίζονται με τα χέρια, όπως τα «παλαμάκια», ενεργοποιώντας μέσα από τη γλώσσα του σώματος τη μνήμη των παιδικών χρόνων. Σε έναν χώρο με αναποδογυρισμένους πάγκους και τραπέζια, που μιμείται μια παιδική χαρά, οι χορευτές εξερευνούν με το σώμα τους τη γλώσσα των παιδικών παιχνιδιών.
6/10, 7/10, 20-21/10, Arch Athens, Γκούρα 5, είσοδος ελεύθερη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν στιγμές που φλέρταρα»: Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε έκνομα μετά από νέες καταγγελίες

Πολιτισμός / «Υπήρχαν στιγμές που φλέρταρα»: Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε έκνομα μετά από νέες καταγγελίες

Ο Κέβιν Σπέισι προέβη σε δημόσια διάψευση νέων ισχυρισμών για παράνομη συμπεριφορά, εν όψει ενός νέου ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
NEWSROOM