Σύμβουλος Ομπάμα: Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε

Σύμβουλος Ομπάμα: Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους δανειστές της να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επαναφέρει την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέισον Φέρμαν, τονίζουν ότι πρέπει να γίνει πολλή τεχνική εργασία και ο χρόνος τελειώνει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Φέρμαν επισημαίνει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και είναι προς όφελος τόσο της χώρας, όσο και των δανειστών της και ολόκληρου του κόσμου να καθοριστούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην χώρα να αναπτυχθεί και να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Ομπάμα τονίζει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πειστεί από τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων πως οι επιπτώσεις από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ θα είναι περιορισμένες. «Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε [...] Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει».

«Ο πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά την υπόθεση με προσοχή», τόνισε, προσθέτοντας πως «είναι κάτι το οποίο συζήτησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντσι για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον. Έχει συζητήσει το θέμα και με άλλους αξιωματούχους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM