ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H (ατελείωτη) λίστα με όλα όσα θα ακριβύνουν από την αύξηση ΦΠΑ στο 24%

H (ατελείωτη) λίστα με όλα όσα θα ακριβύνουν από την αύξηση ΦΠΑ στο 24% Facebook Twitter
5

Κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας σε βασικά και καθημερινά προϊόντα, φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, η οποία «κλείδωσε», με στόχο την αύξηση των εσόδων.

Τα αγαθά που επηρεάζονται είναι όπως φαίνεται και στη λίστα εκατοντάδες και τα περισσότερα είναι προϊόντα ευρείας κατανάλωσης ή υπηρεσίες υψηλής ζήτησης.

Η ατελείωτη λίστα των ανατιμήσεων όπως τη δημοσίευσε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος:

Νεόδμητα κτίσματα (πλην πρώτης κατοικίας).

Αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία και λοιπά οχήματα.

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο, φυσικό αέριο).

Τσιγάρα και λοιπά προϊόντα καπνού.

Οινοπνευματώδη ποτά.

Είδη ένδυσης και υπόδησης.

Είδη οικιακού εξοπλισμού, όπως έπιπλα, υφάσματα κ.λπ.

Πάσης φύσεως πλαστικά και ξύλινα αντικείμενα,

Χημικά προϊόντα, όπως απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, υγιεινής, καλλωπισμού κ.λπ.

Κοσμήματα, ρολόγια κ.λπ.

Τέλη σταθερής και κινητής τηλεφωνίας,

Υπηρεσίες που παρέχουν γυμναστήρια, σχολές χορού, ινστιτούτα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, συνεργεία επισκευής οχημάτων, επισκευαστές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ποδηλάτων, υποδημάτων και δερματίνων ειδών, επιδιορθωτές ενδυμάτων και υφασμάτων οικιακής χρήσης κ.λπ., υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, ελαιοχρωματιστές κ.λπ. επαγγελματίες του χώρου της οικοδομής, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, κτηματομεσίτες, οικονομολόγοι, λογιστές-φοροτέχνες, κ.λπ.

Υπηρεσίες αποχέτευσης.

Παροχή ιατρικών υπηρεσιών από ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Παροχή υπηρεσιών για τη γεωργική παραγωγή.

Παροχή υπηρεσιών από γραφεία κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και η παράδοση των συναφών ειδών.

Συσκευασμένα, μεταποιημένα και τυποποιημένα είδη διατροφής: Καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο, φλαμούρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, δίκταμο, ευκάλυπτος, λεβάντα και λοιπά αφεψήματα, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα, παγωτά, κρουασάν, μπαχαρικά, ζαχαρωτά και άλλα είδη ζαχαροπλαστικής, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια, πατατάκια, ποπ κορν, κορν φλέικς, ηλιέλαια, σογιέλαια, καλαμποκέλαια, φυτικές λιπαρές ουσίες, κονσέρβες.

Ζάχαρη.

Γλυκαντικές ουσίες, υποκατάστατα της ζάχαρης.

Αλάτι.

Ξύδι και τα υποπροϊόντα του.

Μαστίχα.

Πουλερικά.

Ζώα που εκτρέφονται για τη γουνοποιία.

Εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά και παρόμοια προϊόντα.

Καυσόξυλα.

Λιπάσματα.

Ζωοτροφές, με εξαίρεση τις τροφές που προορίζονται για κατοικίδια ζώα.

Σπόροι και καρποί που προορίζονται για σπορά.

Άνθη.

Αναψυκτικά, χυμοί, energy drinks και λοιπά μη αλκοολούχα ποτά, εκτός από τα μεταλλικά νερά.

Εστίαση – catering (έτοιμα γεύματα και λοιπά σερβιριζόμενα είδη από εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί, ψητοπωλεία, οβελιστήρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, σνακ μπαρ, αρτοποιεία, πιτσαρίες, φαστφουντάδκα, κυλικεία, καντίνες κ.λπ., προς επιτόπια κατανάλωση).

Αποχέτευση.

Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.), κόμιστρα ταξί και φορτηγών δημόσιας χρήσης.

πηγή: eleftherostypos.gr

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αντί να κόψει δευτερεύουσες δαπάνες και να περιορίσει τον δημόσιο τομέα, αυτός πετσοκόβει μισθούς και αυξάνει τον ΦΠΑ. Κακή διαχείριση που δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να συνειδητοποιήσεις.
Παροχή υπηρεσιών από γραφεία κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και η παράδοση των συναφών ειδών. Πηγή: www.lifo.grΕντάξει οι γάμοι και οι βαφτίσεις που είναι μαύρα δεν θα αυξηθούν.Από αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το 23%γίνεται 24% οπότε επειδή εμείς είμαστε μία χώρα με ευφάνταστα μαθηματικά όλα θα ακριβύνουν αντί 1% 10%.
«Εντάξει οι γάμοι και οι βαφτίσεις που είναι μαύρα δεν θα αυξηθούν.»Τις περισσότερες φορές είναι... μαυρόασπρα. Δηλαδή όποιος είναι υποχρεωμένος να κόβει παραστατικά προκειμένου να είναι καλυμμένος (σε πιθανό, αιφνιδιαστικό έλεγχο), ή πρέπει να δικαιολογήσει κάποια πάγια έξοδα και λειτουργικές του δαπάνες, το κάνει γράφοντας/κόβοντας ένα μικρό ποσόν για ξεκάρφωμα και το υπόλοιπο -και μεγαλύτερο- χρηματικό ποσόν προς εξόφληση δίνεται "μαύρο" χωρίς απόδειξη...και καλά κάνουν, αν θέλεις την γνώμη μου. Σε αυτές τις παραβατικές πρακτικές μας ωθούν με τις παρανοϊκές πολιτικές τους, ανεξαιρέτως.