Η κυβέρνηση "επιστρατεύει" τα αποθεματικά από ΟΑΕΔ κι ΕΥΔΑΠ

Η κυβέρνηση "επιστρατεύει" τα αποθεματικά από ΟΑΕΔ κι ΕΥΔΑΠ Facebook Twitter
3

Κόκκινο συναγερμό φαίνεται πως έχουν χτυπήσει τα έσοδα του κράτους, καθώς μετά την χθεσινή πληροφορία πως η κυβέρνηση ζήτησε στα νοσοκομεία της χώρα να μεταφέρουν τα αποθεματικά των ταμείων τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, γίνεται σήμερα γνωστό πως το ίδιο κάνει και για τα ταμειακά διαθέσιμα από ΟΑΕΔ και ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με το enikos.gr, λόγω της καταβολής των συντάξεων και των επιδομάτων του ΟΑΕΔ νωρίτερα από τις συνήθεις ημερομηνίες, υπάρχει εισήγηση στις διοικήσεις των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να μεταφέρουν τα διαθέσιμα κεφάλαια που διαθέτουν σε εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κίνητρο για την θετική απόφαση από τις διοικήσεις ώστε να μεταφερθούν τα χρήματα είναι το αυξημένο επιτόκιο της Τράπεζας της Ελλάδος σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από τα νοσοκομεία, διαθέσιμα κεφάλαια έχει μεταφέρει η ΕΥΔΑΠ αλλά και ο ΟΑΕΔ, από τον οποίο το ποσό υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM