Νέα εμπλοκή στην επικύρωση πώλησης του Αστέρα

Νέα εμπλοκή στην επικύρωση πώλησης του Αστέρα Facebook Twitter
0

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε στην διαδικασία έγκρισης του σχεδίου αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο στο οποίο συζητήθηκε το θέμα δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει την απόφασή του.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για μια ασυνήθιστη εξέλιξη, αφού συνήθως οι επισπεύδοντες, στην προκειμένη περίπτωση η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, ενημερώνονται άμεσα γι’ αυτές τις αποφάσεις.

Η σχετική συζήτηση έγινε την Παρασκευή σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ). Το ΚΣΔ απαρτίζεται από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και είναι το όργανο της κυβέρνησης που προωθεί τα ΕΣΧΑΔΑ για να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλαίσιο για την επένδυση.


Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής δηλώνουν, πάντως, συγκρατημένα αισιόδοξοι για θετική εξέλιξη. Ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να καταβάλει 400 εκατ. ευρώ, με νέα συμφωνία στα τέλη του 2015, για πολύ πιο περιορισμένα δικαιώματα ανάπτυξης από αυτά με τα οποία προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός το 2013.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM