ΔΝΤ: «Εξαιρετικά μη βιώσιμο» το χρέος της Ελλάδας

ΔΝΤ: «Εξαιρετικά μη βιώσιμο» το χρέος της Ελλάδας Facebook Twitter
1

«Εξαιρετικά μη βιώσιμο» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσης του Ταμείου, που φέρνει στο φως το πρακτορείο Reuters.

«Για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, επιπλέον των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, ουσιώδης θα είναι η αποφασιστική δράση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να παραχωρηθεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους» επισημαίνει το προσχέδιο του Μνημονίου Χρηματοοικονομικών και Οικονομικών Πολιτικών (MFEP).

«Παρά τη γενναιόδωρη και με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα και τα περαιτέρω μεταρρυθμιστικά σχέδια, η δυναμική του χρέους προβλέπεται να παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμη» σημειώνεται στο προσχέδιο.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται δε ότι τα συγκεκριμένα νούμερα αντικατοπτρίζουν μεταρρυθμιστική κόπωση μετά από πέντε χρόνια προσαρμογής και κοινωνικές πιέσεις στην Ελλάδα λόγω της υψηλής ανεργίας.

Το Ταμείο προβλέπει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 1,25% μακροπρόθεσμα, ποσοστό που είναι χαμηλότερο από προηγούμενες εκτιμήσεις του.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια