ΔΝΤ μαινόμενο: Μονομερής ενέργεια η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων

ΔΝΤ μαινόμενο: Μονομερής ενέργεια η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων Facebook Twitter
2

Μονομερή ενέργεια χαρακτηρίζει το ΔΝΤ την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα δύο νομοσχέδια, ένα για το ασφαλιστικό και ένα για το φορολογικό, όπως προανήγγειλε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο ανταποκριτής του σταθμού στη Νέα Υόρκη, κύκλοι του Ταμείου ανέφεραν ότι αν όντως κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια στην ελληνική Βουλή, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία ή τουλάχιστον συναίνεση στην Ουάσινγκτον, τότε θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.

Παράλληλα, αξιωματούχος του ΔΝΤ τόνισε ότι oi εξελίξεις του τριημέρου στην Ουάσινγκτον θα καθορίσουν αν και πότε θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.  «Αν όντως κατατεθούν τα νομοσχέδια χωρίς συμφωνία ή χωρίς τη συναίνεση της Ουάσιγκτον, αυτό θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος

Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου των τριών εμπλεκόμενων στις διαπραγματεύσεις υπουργών, ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν πρόκειται για μονομερή ενέργεια η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων ή γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των Θεσμών, είπε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και θα αποφασίσει εκείνη πώς θα φτάσει στους στόχους που έχουν τεθεί.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «δεν τα σπάσαμε», σημείωσε πως «συζητούμε τους στόχους και τα μέσα επίτευξής τους με τους Θεσμούς, αλλά, διεμήνυσε, "είμαστε μία κυρίαρχη κυβέρνηση που κάποια στιγμή πρέπει να λάβει αποφάσεις».  Υπογράμμισε ότι «θέλουμε μία λύση που να ικανοποιεί τους Θεσμούς αλλά και τις κόκκινες γραμμές μας».
« Εμείς έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στο αφορολόγητο και στις συντάξεις. Έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές για τη διαδικασία, δηλαδή μία κυβέρνηση να έχει την ευχέρεια στη διαδικασία υλοποίησης της συμφωνημένης πολιτικής» τόνισε.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας ότι κανείς πλέον δεν κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις. «Ίσα - ίσα δεν έχουμε κανένα συμφέρον να καθυστερήσει η διαδικασία. Έχω πει ότι εάν είναι να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, να γίνει η συζήτηση για το χρέος και να αλλάξει η ατζέντα όπου το θέμα της ανάπτυξης να ανέβει πιο ψηλά. Και στην Ουάσιγκτον και στην Ελλάδα, αλλά και στα Eurogroup να συνεχιστεί η συζήτηση και να έχουμε καλό τέλος», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Θέλουν να πέσουν πλέον. Παρακαλάνε σχεδόν. Το είχαμε δει και με τον άλλον καταστροφέα της χώρας τον Κωστάκη, αυτό το έργο. Είναι κοντός ψαλμός αλληλούια αλλά νομίζουν πως οφείλουν να πέσουν με πάταγο. Μάλλον θα τα καταφέρουν.