Νέα ολονυχτία για συμφωνία- Σε εξέλιξη η συνάντηση κυβέρνησης με θεσμούς

Νέα ολονυχτία για συμφωνία- Σε εξέλιξη η συνάντηση κυβέρνησης με θεσμούς Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Άρχισε πριν από λίγο η νέα συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.


Η νέα συνάντηση αποτελεί συνέχεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν στις 06:50 σήμερα, στις οποίες υπήρξε πρόοδος, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 20.30 θα συζητηθούν τα "κόκκινα" δάνεια, ενώ στις 21.30 θα συζητηθεί το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. Στη συνέχεια, αναμένεται να ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τους υπουργούς, Παιδείας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το Βήμα, αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας της κυβέρνησης με το κουαρτέτο τα ξημερώματα της Τρίτης επικρατεί το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα σε σημαντικούς παράγοντες της διαπραγμάτευσης. Αιτία φέρεται να είναι η νέα ανταλλαγή κειμένων ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα στελέχη του κουαρτέτου η οποία φαίνεται να λύνει ορισμένους κόμπους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός απροόπτου η συμφωνία τα ξημερώματα μπορεί να περιλαμβάνει τα περισσότερα σημαντικά κεφάλαια. 

Την ίδια ώρα πηγή από την πλευρά της τρόικας φέρεται να ανέφερε για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν θα υπάρξει συμφωνία αλλά τώρα μπορώ να διακρίνω μια προοπτική σύμφωνα με την οποία οι διαφορές δεν θα είναι πλέον τόσο μεγάλες».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM