Λαγκάρντ: Υπερτιμήσαμε την ικανότητα της Ελλάδας να υιοθετήσει τα μέτρα

Λαγκάρντ: Υπερτιμήσαμε την ικανότητα της Ελλάδας να υιοθετήσει τα μέτρα Facebook Twitter
0

Στο λάθος του Ταμείου με τους πολλαπλασιαστές αλλά και στην ικανότητα της Ελλάδας να υιοθετήσει μέτρα, αναφέρθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ερώτηση δημοσιογράφου του Bloomberg.

Απαντώντας η κ. Λαγκάρντ είπε: «Αναγνωρίσαμε ένα λάθος που είχε να κάνει με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, σημείο στο οποίο όλοι (εμείς, οι Ευρωπαίοι και η ΕΚΤ) υποτιμήσαμε την υφεσιακή επίπτωση ορισμένων εκ των μέτρων που προτείναμε. Υπερεκτιμήσαμε την ικανότητα της Ελλάδας να αποδεχτεί και να υιοθετήσει τα μέτρα που χρειάζονταν γιατί πήγαμε από τη μια κυβέρνηση στην άλλη και στην άλλη και πάντα λέγονταν "δεν είναι πραγματικά το πρόγραμμά μας, δεν ήταν πραγματικά οι μεταρρυθμίσεις μας, δεν είναι στην πραγματικότητα τα μέτρα μας". Επιβλήθηκαν από την τρόικα βάζοντας όλα τα μέλη στο ίδιο τσουβάλι». Έτσι, πιστεύω ότι αυτό υπερεκτιμήθηκε».

Η κ. Λαγκάρντ τόνισε επίσης ότι πιστεύει πως η χώρα θα μείνει στο ευρώ, σημειώνοντας πάντως ότι το πρόβλημα με την Ελλάδα δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη ενώ τόνισε ότι οι σημερινές συγκυρίες με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό θα ενδυναμώσουν το ρόλο της Ελλάδα στην Ε.Ε..

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ