Η Goldman Sachs βάζει ξανά θέμα Grexit και σε συγκεκριμένη ημερομηνία

Η Goldman Sachs βάζει ξανά θέμα Grexit και σε συγκεκριμένη ημερομηνία Facebook Twitter
0

Για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας "στις μέρες του 2015" κάνει λόγο σε σημερινό της report η Goldman Sachs, η οποία υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως οι πιθανότητες ενός Grexit όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά είναι και πάλι στο τραπέζι, δεδομένης της εν εξελίξει κόντρας ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ.

Μάλιστα, ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος χαρακτηρίζει τον Ιούλιο "πλέον κρίσιμο μήνα", καθώς τότε είναι που η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει 2,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, ποσό το οποίο σαφώς δεν πρόκειται να υπά στα κρατικά ταμεία, εάν δεν υπάρξει εκταμίευση των δόσεων του προγράμματος στήριξης.

"Αν και η κρίση και η συνεχής κόντρα της Ελλάδας-δανειστών έχει πάψει από καιρό να αποτελεί είδηση, οι επενδυτές καλύτερα να είναι προετοιμασμένοι -κυρίως όσοι τοποθετούνται στις αγορές συναλλάγματος– για το ενδεχόμενο ακόμη και πολιτικής κρίσης στη χώρα εντός των επόμενων μηνών" σημειώνει η Goldman Sachs. "Όσο οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται, η αξιολόγηση δεν ολοκληρώνεται και η πολιτική ένταση εντείνεται, καλό θα ήταν οι επενδυτές να μετρήσουν και όλα τα παραπάνω εάν ετοιμάζονται να τοποθετηθούν στο ευρώ", προστίθεται στην έκθεση.

 

Επίσης σχολιάζεται και η διαμάχη μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό χρέος, καθώς το Ταμείο επιμένει ότι χωρίς ελάφρυνσή του δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ οι Ευρωπαίοι δείχνουν πιο απρόθυμοι να συζητήσουν το όλο ζήτημα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ