Στο τραπέζι και πάλι σήμερα κυβέρνηση-Θεσμοί, στη σκιά των wikileaks

Στο τραπέζι και πάλι σήμερα κυβέρνηση-Θεσμοί, στη σκιά των wikileaks Facebook Twitter
SOOC
3

Αρχίζουν πάλι στις 4 το απόγευμα, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, στον απόηχο των πρόσφατων αποκαλύψεων του wikileaks.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, αντικείμενο αυτού του γύρου της διαπραγμάτευσης παραμένουν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι αποκρατικοποιήσεις και τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Πάντως πηγές του υπ. Οικονομικών, αναφέρουν ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου είναι πλέον "απομονωμένη" και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται σήμερα που θα την έχει απέναντί του να ζητήσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες της με τον Πωλ Τόμσεν, κυρίως στο απόσπασμα στο οποίο προτείνεται να οδηγηθεί η χώρα σε οικονομική ασφυξία για να γίνουν δεκτά σκληρά μέτρα.

Εν τω μεταξύ,  με την απάντηση της με επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, η Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται να καλύπτει πλήρως τόσο την Βελκουλέσκου, όσο και τον Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Alpha οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM, Ντέκλαν Κοστέλο, Νικολά Τζιαμαρόλι και Ράσμους Ρέφερ που βρίσκονται στο Χίλτον, είχαν την Κυριακή αλλεπάλληλες συσκέψεις με αντικείμενο τις αποκαλύψεις του Wikileaks.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια