Kόντρα Τσακαλώτου-ΔΝΤ με ειρωνείες: "Με την άποψή του γνωστοί οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα"

Kόντρα Τσακαλώτου-ΔΝΤ με ειρωνείες: "Με την άποψή του γνωστοί οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα" Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
7

Τη δυσφορία τους εκφράζουν "κύκλοι" του υπουργείου Οικονομικών για τη στάση που κρατά το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στο αφορολόγητο.

Οι κύκλοι του Υπουργείου, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, σημειώνουν με δηκτικό τρόπο:«Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική. Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους.»

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι, «με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μέιναρντ Κέινς, Μίλτον Φρίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα...- είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
παντως τα καραγκιοζιλικια της κυβερνησης περσι σιγουρα δεν επληξαν τους πολυ πλουσιους τυπους σαν τον τσακαλωτο ή τους βουλευτες με (μισθο γυρω στα 10-12Κ το μηνα, ΑΝ ηταν φορολογητεα) αλλα απλα αυξησαν την φτωχια.Κουμουνιστης οικονομολογος, αυτο θα επρεπε να ειναι το ανεκδοτο...
Μα αυτό σημαίνει αριστερά! Στόχος της κυβέρνησης είναι η διαχείριση της φτώχειας, όχι η δημιουργία ανάπτυξης! Δεν έχει υπάρξει παράδειγμα "αριστερής" ανάπτυξης στο σύμπαν! Το ερώτημα είναι λοιπόν, γιατί οι Έλληνες τους ψήφισαν.1. Δεν ξέρουν τη διαφορά Σοσιαλισμού(αριστεράς) και Σοσιαλδημοκρατίας.2. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αριστερά, αλλά έχασαν λεφτά από την κρίση και θέλουν να χάσουν και οι υπόλοιποι. Τύποι που νόμιζαν πως θα διαγραφούν τα δάνεια τους λόγω δραχμής!3. Νέοι κυρίως άνθρωποι, ιδεαλιστές που δυστυχώς δεν πρόλαβαν να βγουν στην αγορά εργασίας και δεν έμαθαν ακόμα ΠΩΣ δουλεύει ο κόσμος. 4. Θύματα προπαγάνδας (σημαίες, αφίσες, συναυλίες Χαρούλας) που υπόσχονται γη της επαγγελίας, αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία(εμπόριο ελπίδας). Εγώ προσωπικά δεν έχω γνωρίσει ψηφοφόρο που δεν ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.