To ΔΝΤ μπλοκάρει τις συνομιλίες για την αξιολόγηση

To ΔΝΤ μπλοκάρει τις συνομιλίες για την αξιολόγηση Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Παραμένει η διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό, κάτι που καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενώ βάζει στο τραπέζι και την απαίτηση για νέα μέτρα.

Μετά  την συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπου υπήρξε αδιέξοδο, παράγοντας των Βρυξελλών ανέφερε ότι οι διαφορές των υπόλοιπων πλευρών με το Ταμείο παραμένουν μεγάλες ενώ πλέον η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα αναμένεται να κριθεί σε πολιτικό-υψηλότερο-επίπεδο. Πιθανώς στο Γιούρογκρουπ στις 7 Μαρτίου.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% και ύφεση 2%, εκτιμήσεις που κυβερνητικός παράγοντας χαρακτηρίζει «αυθαίρετες που υποκρύπτουν σκοπιμότητα».

Κυβερνητικές πηγές, τόνιζαν ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του EWG το ΔΝΤ ρωτήθηκε από τα άλλα μέλη για ποιο λόγο λειτουργεί εκτός του προγράμματος του Αυγούστου το Ταμείο ΔΝΤ φέρεται να μην έδωσε απαντήσεις στις συγκεκριμένες αιτιάσεις ενώ δεν απάντησε και στο αν έχει σκεφτεί τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόγραμμα λόγω της στάσης του.

Το γεγονός είναι ότι το Ταμείο κατάφερε να μπλοκάρει τη διαδικασία και πλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει παρέμβαση προς την Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να υπάρξει υποχώρηση και πρόοδος στην αξιολόγηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ