Μήνυμα Μοσκοβισί προς Ελλάδα: Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Μήνυμα Μοσκοβισί προς Ελλάδα: Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Σε βιντεοσκοπημένη του παρέμβαση που προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο διεθνές Φόρουμ που διοργανώνεται στους Δελφούς ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί τόνισε μεταξύ άλλων πως "η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη".

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε ευθέως λόγο για την ανάγκη να ληφθούν "μέτρα για την ικανοποίηση των στόχων του μεσοπρόθεσμου πρωτογενούς πλεονάσματος" και πρόσθεσε στο "καλάθι" των δράσεων τις "συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, που συνιστούν πρόκληση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας" καθώς επίσης για τη φορολογία εισοδήματος και την ανεξάρτητη φοροεισπρακτική αρχή.

"Αν και έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα" τόνισε και περιέγραψε το πλαίσιο: "Η επιτυχημένη ολοκλήρωση θα καταδείξει ότι η Ελλάδα επιδιώκει ενεργά τη δική της σταθεροποίηση. Και μας επιτρέπει να εισέλθουμε στο επόμενο κρίσιμο κεφάλαιο των συζητήσεών μας, εκείνο των πιθανών μέτρων για το χρέος"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM