Επιστρέφουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια

Επιστρέφουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ.
0

Στην Αθήνα φτάνουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος που θα σημάνει και την επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων.

Στόχος, να υπάρξει σύγκλιση στο σκέλος των δημοσιονομικών μεγεθών για τους στόχους του 2018 και να συμφωνηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η ελληνική πλευρά κατέθεσε βελτιωμένες προτάσεις σε τηλεδιάσκεψη, αλλά οι δανειστές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα της κατάστασης, ώστε να επιστρέψει το κουαρτέτο και να κλείσει η αξιολόγηση.

Πλεονέκτημα για την κυβέρνηση θεωρείται το πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ που προέκυψε το 2015, ενώ προβλεπόταν έλλειμμα 0,25%.  

Πιο σκληρό στη διαπραγμάτευση είναι το ΔΝΤ το οποίο θεωρεί ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ ενώ εκτιμά ότι φέτος θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό 0,5% του ΑΕΠ που θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα. Ίσως για αυτό και χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος έστειλε το μήνυμα στο Ταμείο, δηλώνοντας ότι πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ